У Львові вимагатимуть заборонити концерт «SunSay»

8219 5
7 квітня виступом у Львові «SunSay» планував розпочати всеукраїнський концертний тур. Проте, у зв’язку із конфліктною ситуацією, що виникла під час національного відбору на пісенний конкурс «Євробачення 2016», представники Економічного бойкоту будуть просити в управління культури Львова заборонити концерт. Про це Tvoemisto.tv розповів координатор руху Олег Радик, .
фото: kudago.com

фото: kudago.com

Для початку, на підставі антиукраїнської позиції музиканта та із метою запобігання масових безпорядків, представники Економічного бойкотного руху планують подати прохання в управління культури Львова про заборону проведення концерту «SunSay» у Львові.

Якщо не вдасться це питання вирішити таким шляхом, то будуть організовувати акції протесту, –  розповів Tvoemisto.tv Олег Радик.

Нагадаємо, під час національного відбору на пісенний конкурс «Євробачення 2016» почали активно обговорювати   гастролі Андрія Запорожеця у Російській Федерації.  Руслана напряму запитала Запорожця, «чи вважає він нормально виступати в Криму і яка загалом його позиція», на що співак відповів: «Я очікував такого питання. Спробую пояснити свою позицію. У мене є друзі по всьому світу, я можливо не слідкую за якимись подіями так ретельно. Є культурні мости. У мене великий зв'язок із Росією, Санкт-Петербургом. У мене половина музикантів там. Ми зберегли нашу дружбу. Я розумію, що моя позиція не співпадає з позицією інших людей і не можу розривати культурні мости"» - прокоментував Запорожець і додав, що він громадянин України і представлятиме свою країну на «Євробаченні», якщо переможе у нацвідборі, – пише  tsn.ua.

Довідка. Гурт «SunSay» заснував у 2007 році колишній вокаліст «5'nizza» Андрій Запорожець, котрий за освітою є педіатром. Початково репертуаром гурту був перероблений матеріал третього невиданого альбому «5'nizz-і».

Перший альбом «Sunsay» було записано 2007 року у петербурзькій студії «Добролёт» під керівництвом Андрія Алякрінского. Із петербурзьких музикантів у записі взяли участь гітарист Вадім Сергієв, трубач Роман Париґін (гурт «Ленинград») та саксофоніст Алєксєй Канєв. Із московських — Сергій Клевенський. Другий альбом «Дайвер» було записано на московській студії Большакова, реліз альбому відбувся в березні 2010-го. П'ятий альбом «V» було створено під час подорожі гурту у 2014 році в Індонезію та записано на імпровізованцй студії на острові Балі.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
27 Лютого, 2016 18:43
Настя А те що він допомагає воїнам АТО і переселенцям з Донецька та Луганська вже не написали?:)
До того ж,так званий "концерт" у Криму: "Концерт у Севастополі був у маленькому барі дуже близької моєї подруги. Концерт не рекламувався, це був дуже маленький концерт"
Преса - страшна сила..
26 Лютого, 2016 14:12
Читач Ото як не вистачає людям сил на щось більше і дієвіше, в хід іде підлість. Ага, звісно, саме бойкот Сансея нам всім паможе...
Свинство!
26 Лютого, 2016 10:23
Твоє Місто Пані Олено, і справді не усі мешканці Львова мають одинакове ставлення до Андрія Запорожця. Тому фразу "львів'яни" замінили на "частина львів'ян".
26 Лютого, 2016 01:18
Олена Вибачте, але я рекомендую прибрати твердження про "неприхильне ставлення львів'ян до співака". Це чистої води непрофесійна фальсифікація. Хто неприхильно ставиться? Радик? Такі як він донедавна не знали про існування групи і не ходили на його концерти. Ті львів'яни, які лю[***] і чекають Андрія у Львові не змінили до нього ставлення через вигадки про антиукраїнську позицію. Замість писати бздури, краще би перевірили інформацію. Через кількох неадекватів та неуків не варто клеймити усіх львів'ян.
26 Лютого, 2016 00:33
Марія А що робити прихильникам творчості Андрія, поціновувачам музики і просто адекватним і толерантним львів'янам?
І це європеїзація така?
Відкрийте очі, хоча б погугліть його пісні і почитайте між рядків.
[***]s://[***].facebook.com/notes/северин-наливайко/sunsay-мирна-диверсія/10153434939337634
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!