У Львові виплатять матеріальну допомогу ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС

545 0
Загалом виплату отримають 1335 осіб на загальну суму 2,3 млн грн.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

Ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, які мешкають у Львівській міській територіальній громаді, отримають від міста одноразову матеріальну допомогу. Про це провідомили у ЛМР.

Загалом виплату до Дня вшанування ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС отримають 1335 осіб на загальну суму 2,3 млн грн.

Так, одноразову виплату з бюджету Львівської громади отримають:

  • ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС 1-ї категорії (люди з інвалідністю 1-ї групи): 30 мешканців громади одержать по 5000 грн;
  • ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС 1-ї категорії (люди з інвалідністю 2-ї та 3-ї груп): 535 мешканців громади одержать по 1700 грн;
  • ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС 2-ї категорії: 651 мешканець громади одержить по 1700 грн;
  • ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС 3-ї категорії: 119 мешканців одержать по 1700 грн. 


Кошти ліквідаторам цієї техногенної катастрофи надали у межах Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської МТГ.

Нагадаємо, 14 грудня 1986 року офіційно завершилось будівництво саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком Чорнобильської атомної електростанції.

Сьогодні в пам’ять про усіх постраждалих до пам’ятника Героям та жертвам Чорнобиля поклали квіти. Опісля відбувся чин панахиди.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!