У Львові висадять нові дерева. Перелік локацій, як долучитися

1023 0
Львів’ян запрошують долучитись до Міжнародного Дня дій на захист клімату.
фото: ілюстративне/олексаднр шутюк

фото: ілюстративне/олексаднр шутюк

23 жовтня відбудеться висадка дерев у межах глобального екологічного проєкту «Greening the Planet». Головними локаціями висадки у Львові стануть центр міста (вул. Театральна, площа Соборна, Бернардинський сад, площа Ринок, проспект Свободи та ін.), а також започаткують новий екопростір біля Клінічної лікарні швидкої допомоги – «Сад Здоров’я» (вул. Миколайчука, 9). Висадка дерев не обмежиться лише одним днем, а продовжиться й у Львівській області – 30 жовтня.

«Основною метою проєкту є зробити Планету зеленішою, а повітря чистішим, висадити якомога більше дерев, об'єднати якомога більше людей, привернути увагу до проблем екології», – каже координатор акції на Львівщині та голова ГО «Добро.Дій» Ігор Дулин.

Читайте також: Треба захищати межі львівських парків, поки їх не «повідкушували» забудовники

Цього року організатори планують залучити до висадки дерев 1 млн людей по всій Україні, у тому числі 45 тисяч у Львівській області.

Щоб взяти активну участь у висадженні дерев 30 жовтня на локаціях у Львівській області – потрібно зареєструватись на офіційному сайті проєкту. Дедлайн подачі заявок до 25 жовтня включно. Також є можливість підтримати проєкт, якщо мешканець немає можливості бути присутнім на висадці, але хоче підтримати ініціативу, зробивши благодійний внесок на сайті.

Нагадаємо, що в Стрийському парку планують висадити понад 300 саджанців. Серед них: клен, липа, сосна, бук, граб, гіркокаштан, туї, вейгела, декоративні яблуні і груші. З рідкісних саджанців у парку посадять тюльпанові дерева, гібіскус та магнолії. Особливим мешканцем парку стане ліквідамбар – дерево, якого ще немає в жодному з львівських парків.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!