У Львові висадять понад 150 дерев

711 0
Саджанці дарують місту мешканці та громадські організації.
Фото: лмр

Фото: лмр

За тиждень в межах акції «Подаруй місту дерево» на вулицях та у парках міста висадили близько 30 дерев. Це липи, різні види кленів, райські яблуні, бобівники. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Ще понад 150 дерев висадять у Львові у найближчі два тижні. Саджанці дарують місту мешканці та громадські організації.

Нові зелені насадження з'явилися у сквері Іваничука – там висадили 8 молодих кленів різних видів. Три райські яблуні прикрасили вхідну групу у парку Івана Франка. А у підніжжі Святоюрської гори, на вулиці Городоцькій, облаштували Алею пам'яті: 12 лип висадили на честь воїнів різних бригад та підрозділів, які загинули, захищаючи Україну.

Також разом з дітьми Сонячної майстерні працівники управління екології посадили дерева бобівника у парку «Піскові озера». У наступні два тижні у Львові мають висадити ще понад 150 дерев у різних районах та локаціях. Розпочнуть із Залізничного району. Окрім озеленення площі Двірцевої та Левандівського парку, дерева також висадять на п'яти вулицях: Ярослава Мудрого, Бортнянського, Олени Степанівни, Міхновських та Широкій.

Читайте також: У Львові висадили алею пам'яті загиблих героїв

Також кілька сакур висадять біля центру НЕЗЛАМНІ, магнолії та липи – біля відреставрованої криниці церкви Андрія, також по декілька дерев у парках «На Валах» та ім. Івана Франка.

Нагадаємо, що у Львові інтенсивно квітнуть дерева та нідерландські тюльпани. Управління туризму та управління екології Львова розробили «Квіткову карту Львова», на якій нанесено актуальні місця цвітіння квітів та дерев у місті. 
 
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!