У Львові масово шахраюють під час іспитів на отримання водійських прав

4298 0
Львівські активісти провели розслідування та виявили, що права водія львів’янам видають без здачі практичної частини іспиту з водіння, а лише на основі тестування на комп'ютері.
Фото: instruktor-minsk.by

Фото: instruktor-minsk.by

Активісти Української галицької партії виявили, що при здачі екзаменів на водійські права більшість учнів львівської автошколи не користуються автомобілями. Про це йдеться у розслідуванні, яке активісти оприлюднили 9-го березня. У регіональному сервісному центрі МВС у Львівській області, працівники якого приймають іспити й до якого звернулися активісти, матеріали розслідування відправили на перевірку у Нацполіцію, – пише Zaxid.net

У розслідуванні вказано, що у жовтні 2016-го року активісти впродовж цілого дня знімали на відео, як учні автошколи здають практичну частину екзамену на водійські права. Сам екзамен складається з двох частин – теоретичної (учні на комп'ютерах відповідають на питання) та практичної (на спеціальних маршрутах оцінюються навички водіння авто). Активісти виявили, що в одній із львівських автошкіл із 90 учнів, які здавали практичну частину, реально на автомобілях їздили лише троє.

Читайте також: У Львові «латають» аварійні ями на дорогах. Перелік вулиць 

«Усі маршрути, які ведуть від сервісного центру МВС, проходять через одну точку, в якій ми почали записувати відео. І ми побачили, що насправді за цілий день практичну частину реально здають лише троє людей», – заявив один із авторів розслідування Святослав Літинський. За офіційною інформацією, яку активісти отримали від МВС, у той день, коли вони знімали відео, практичну частину екзамену здавали близько 90 учнів. Відтак виходить, що 87 учнів із 90 не користувалися автомобілями, здаючи екзамен.

Матеріали свого розслідування активісти показали керівнику регіонального сервісного центру МВС у Львівській області, аби він провів службове розслідування. Керівник регіонального сервісного центру МВС у Львівській області Олександр Плашовецький пояснив, що відправив матеріали активістів на перевірку до Нацполіції.

Читайте також: На 34 світлофорах Львівщини встановлять камери для фіксації порушень

Він також заявив, що карати когось за порушення сервісний центр МВС не може – це повноваження Нацполіції. «Активісти тримали ці матеріали півроку, зараз прийшли до нас і вже ми маємо карати когось. Чому ми маємо карати? Якщо є працівник сервісного центру, який вчинив протиправні дії, то для того є поліція. Тому ми й скерували їм ці матеріали. Якщо виявиться, що там були ознаки правопорушення чи злочинів, то поліція буде займатися тим працівником», – додав Олександр Плашовецький.

Водночас Святослав Літинський пояснив, що відео з розслідуванням не оприлюднювали, доки не отримали від МВС всіх необхідних відповідей на запити щодо цих екзаменів в автошколах та статистики ДТП. Після завершення розслідування, за його словами, матеріали одразу відправили у сервісний центр МВС.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!