У Львові оновили перелік мозаїчних творів. Додалися чотири адреси

1294 0
Додали 4 адреси, де є твори мозаїчного мистецтва.
Фото: Наталія Піддубна, мозаїка "Інформаційний простір"

Фото: Наталія Піддубна, мозаїка "Інформаційний простір"

У Львові затвердили оновлений перелік мозаїчних творів. Зокрема, додали чотири адреси з мозаїками. Відповідне рішення 22 червня затвердив виконавчий комітет Львівської міськради.

Внесли зміни до рішення виконавчого комітету від 18.10.2019 № 975 «Про затвердження переліку мозаїчних творів на території м. Львова». У ньому уточнили адреси мозаїчних творів та змінили назви вулиць у зв’язку з перейменуванням вулиць міста Львова.

Також додали 4 адреси, де є твори мозаїчного мистецтва:

  • мозаїчні твори в опорядженні інтер’єрів на Головного корпуса Львівського національного університету імені Івана Франка, що на вул. Університетська, 1;

  • мозаїчні твори в опорядженні фасадів Львівської державної фінансової академії, що на вул. М. Коперника, 3;

  • імітацію мозаїки в опорядженні фасадів у житловому будинку, що на вул. Я. Стецька, 4;

  • мозаїчні твори в опорядженні фасадів виробничоскладської будівлі колишньої Львівської керамікоскульптурної фабрики, що на вул. Мучна, 22 – Героїв Маріуполя, 25.

Читайте також: Де у Львові можна побачити найстаріше мозаїчне панно та інші мозаїки

Нагадаємо, що Восьмий апеляційний адміністративний суд частково задовольнив позов ПП «Галицький шлях», яке належить депутату Львівської міської ради Олексію Різнику, і постановив виключити з охоронного переліку панно на стіні «Винниківського ринку» через неправильну адресу. Однак цю мозаїку не вилучили з оновленого переліку мозаїчних творів у Львові.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!