У Львові назвали суму, в яку місту обійдеться впровадження е-квитка

2682 0
У Львові на засіданні виконкому міськради, 13 вересня, затвердили висновок про те, що впровадження електронного квитка коштуватиме 11,2 млн євро, з яких 10 млн євро ЛКП «Львівавтодор» візьме в кредит у ЄБРР.
фото: auto.onliner.by

фото: auto.onliner.by

Виконком міськради надав висновок щодо доцільності залучення ЛКП «Львівавтодор» кредиту від ЄБРР для реалізації проекту впровадження е-квитка у громадському транспорті Львова, повідомляють у прес-службі міськради.

Згідно з відповідним рішенням, сума кредиту становить 10 млн євро, терміном на 13 років з пільговим періодом 3 роки після підписання кредитного договору. Ці кошти мають намір використати на автоматизовану систему збору плати за проїзд, основні засоби, відповідне програмне забезпечення тощо. Тривалість реалізації заходів проекту складатиме близько двох років. Ще 1,2 млн євро мають виділити з міського бюджету, пише zaxid.net.

Як зазначається у висновку виконкому, після впровадження е-квитка «вся система громадського транспорту буде інтегрована в автоматизовану систему оплати проїзду».  Для цього увесь громадський транспорт міста, крім таксі, мають оснастити терміналами для електронної оплати, а також створити мережу продажу та поповнення карток оплати проїзду та центри обслуговування користувачів.

Згідно з висновком, впровадження е-квитка дозволить підвищити швидкість руху громадського транспорту, проводити облік оплати за поїзд та точно визначити кількість пільговиків, які їздять у громадському транспорті. Крім того, планується, що е-квиток дозволить збільшити доходи комунальних перевізників – «Львівелетротрансу» і АТП-1, адже зараз частина коштів від оплати за проїзд перебуває «в тіні».

Нагадаємо, «Оптимістичний прогноз» появи у Львові електронного квитка – це початок 2018 року», – розповів Tvoemisto.tv Сергій Журбенко, менеджер проекту автоматизованої системи оплати проїзду «Львівавтодору».

Читайте також: Е-квиток у Львові: на що підуть гроші, які місто позичає у ЄБРР


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!