У Львові вже семеро підприємців оскаржили штрафи за карантин вихідного дня

1254 0
Водночас одного адміністратора оштрафували, але заклад готує апеляційну скаргу на рішення.
Photo by Belinda Fewings on Unsplash

Photo by Belinda Fewings on Unsplash

Семеро підприємців у Львові оскаржили постанови про накладення штрафу за роботу у карантин вихідного дня. Про це Тvoemisto.tv повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Читайте також: У Львові відкрили кримінальну справу через порушення карантину у барі в центрі міста

Загалом до мерії звернулися за юридичною допомогою 57 підприємців. Семеро змогли оскаржити постанови у судах, а одного підприємця зобов'язали сплатити штраф за порушення.

«57 осіб звернулися до юридичного департаменту. Станом на сьогодні, у справах, по яких відбувся судовий розгляд, скасовано сім протоколів. Решта очікують розгляду у судах»– розповіли у міськраді.

Водночас одного адміністратора оштрафували, але заклад готує апеляційну скаргу на рішення.

Читайте також: Львівському ресторану скасували штраф за порушення карантину вихідного дня

Нагадаємо, що юристи Celentano Ristorante на Ринку, що на вул. Галицькій, 1, оскаржили судову справу про штраф. Саме цей заклад став першим з тих, на кого у перший день введення карантину вихідного дня склали протокол.

Кабінет Міністрів на засіданні 11 листопада запровадив в Україні так званий «карантин вихідного дня». Тоді у Львові та низці інших міст відбулися протести рестораторів з проханням не закривати заклади на вихідні. Аби обійти рішення уряд, виконком ЛМР зробив суботу на неділю у Львові робочими днями, аби підприємці працювали і надалі. Однак поліція у Львові та області у перші два дні припинила роботу 664 суб’єктів підприємницької діяльності, які працювали всупереч вимог постанови про карантин вихідного дня, та склала 133 адмінпротоколи.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!