Які cтуденти у Львові матимуть право на пільговий проїзд з вересня

4932 0
З 1 вересня право на пільговий 50%-й проїзд матимуть студенти вишів і закладів професійної (професійно-технічної) освіти.
Умовне фото

Умовне фото

З вересня студенти вишів і закладів професійної (професійно-технічної) освіти у Львові не зможуть на пільговій основі їздити у громадському транспорту без Леокарти. Про це повідомили під час комісії транспорту, зв’язку та міської мобільності. 

Зокрема, з 1 вересня право на пільговий 50%-й проїзд матимуть студенти вишів і закладів професійної (професійно-технічної) освіти., інші – оплачуватимуть повну вартість. Як зазначили під час комісії, 69 навчальних закладів Львова вже поінформовані про нововведення.  Для школярів діє безоплатний проїзд у всьому громадському транспорті за умови наявності транспортної картки ЛеоКарт. 

Подати документи на отримання Леокарт можна у шести пунктах подачі документів:

  • Центр обслуговування пасажирів на вул. Горбачевського, 10;

  • ЦНАП на вул. Виговського, 32;

  • ЦНАП на просп. Червоної Калини, 72а;

  • ЛКП «Господар» на вул. Пасічній, 49б;

  • Шевченківська РА на вул. Липинського,11;

  • ЦНАП на вул. Хвильового, 14а.

Усі деталі про те, які документи потрібні для отримання «Леокарти», можна дізнатися за посиланням.

Зазначимо, що учні із діючою карткою ЛеоКарт мають право на безкоштовний проїзд, зокрема під час канікул, і в тих автобусах, які не вибрані пілотними для тестування e-квитка. Також на безкоштовний проїзд в громадському транспорті мають право супроводжуючі особи людей, які мають першу групу інвалідності.

Нагадаємо, у Львові з червня триває тестування безготівкової оплати проїзду на автобусних маршрутах №1А, 3А та 10, які обслуговує комунальне АТП-1. На лініях працюють великі низькопідлогові автобуси. Також безготівкова оплата стала доступна на ще двох маршрутах – № 5А, № 62 та №39

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!