Від сьогодні безготівкова оплата запрацює на ще одному маршруті Львова

3240 0
У місті планують, щоб до кінця літа оплатити за проїзд безконтактно львів'яни могли в усіх видах міського громадського транспорту.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Від сьогодні, 11 липня, безготівкова оплата стане доступною на ще одному міському маршруті №39. На лінії працює 3 автобуси марки «Еталон». Маршрут, який сполучає вул. Богданівську та вул. Грінченка, обслуговує приватний перевізник «Фіакр-Львів».

Джерело: Львівська міська рада

Таким чином тестувати АСОП будуть вже в розрізі трьох перевізників – комунального АПТ-1 та двох приватних – «Успіх-БМ» і «Фіакр-Львів». Зокрема, у місті планують, щоб до кінця літа оплатити за проїзд безконтактно львів'яни могли в усіх видах міського громадського транспорту.

Читайте також: У Львові тестують електронну оплату проїзду. Як е-квиток вже давно працює у Вінниці

Нагадаємо, у Львові з 5 червня триває тестування безготівкової оплати проїзду на автобусних маршрутах №1А, 3А та 10, які обслуговує комунальне АТП-1. На лініях працюють великі низькопідлогові автобуси. З минулого тижня безготівкова оплата стала доступна на ще двох маршрутах – № 5А та № 62. На цих лініях курсують автобуси малої вмістимості, а один з маршрутів обслуговує приватний перевізник.

Пасажирам маршрутів, де діє безготівкова система оплати проїзду, нагадують: 

  • при звичній сплаті проїзду готівковкою у водія – обов’язково треба отримати разовий паперовий квиток, який дійсний лише у межах кінцевих зупинок маршруту;

  • при оплаті проїзду безконтактною банківською карткою з чипом або іншими пристроями з підтримкою NFC – слід орієнтуватися лише на зелену відмітку на валідаторі й одинарний звуковий сигнал. Списання коштів з рахунку відбудеться пізніше;

  • при валідації пільгової ЛеоКарт – треба дочекатися зеленої відмітки на валідаторі й одинарного звукового сигналу. 

До слова, за місяць безготівковою оплатою на цих маршрутах скористалося майже 20 тис. пасажирів.

Детальна інформація про тестування безготівкової оплати проїзду у громадському транспорті Львова та як здійснити оплату за проїзд –  на сайті ЛеоКарт. Також Tvoemisto.tv дізналося, як працює електронна оплата у Львові, і запитало львівʼян, наскільки це зручно та що можна покращити.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!