У Львові за допомогою робота Da Vinci вперше провели гінекологічну операцію

4929 0
Пацієнткою стала 19-річна дівчина, яка протягом кількох років страждала від тазових болей.
Фото: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги

Фото: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги

Уперше на заході України за допомогою робота Da Vinci лікарі провели гінекологічну операцію з видалення кісти 19-річній дівчині, яка страждала від болей в тазі протягом двох років. Про це пишуть в Клінічній лікарні швидкої медичної допомоги.  

«Нашою пацієнткою стала 19 річна дівчина, котра протягом 2 років страждала від постійних тазових болей та порушення менструального циклу! Крім цього, у дівчини діагностували безпліддя», - зазначили в лікарні.

Після обстеження у дівчини виявили дермоїдну кисту правого яйника. Це пухлинне, однак доброякісне утворення, але воно підлягає лише хірургічному лікуванню. Зазвичай така киста утворюється ще з народження, кажуть в лікарні.

«Використання мікроінструментів та 3D зображення високої чіткості дозволили нашим спеціалістам ювелірно видалити кисту за допомогою лише декількох маленьких проколів!», - додають на сторінці.

Операція пройшла успішно, і вже на другий день дівчину виписали з лікарні.  

Читайте також: Львівські медики вперше на заході Україні ендоскопічно видалили доброякісну пухлину

Нагадаємо, що за допомогою цього робота нещодавно прооперували 35-річну жінку з ожирінням, яка вже через тиждень після втручання схудла на 10 кг. Провівши таку операцію, медики дали початок баріатричній хірургії, що включає різноманітні процедури, які проводять людям із ожирінням.

Фото Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!