У Львові реорганізують рух на вулиці Кульпарківській. Схема

15947 0
За попередніми підрахунками, на втілення проєкту потрібно понад 2,5 мільйони гривень, тому невідомо, чи вдастся провести роботи вже цього року.
Фото:із презентації КБДР

Фото:із презентації КБДР

Аби зменшити кількість дорожньо-транспортних пригод на вулиці Кульпарківській у Львові, а саме – на ділянці від Наукової до Трускавецької, реорганізують рух. На деяких ділянках заборонять ліві повороти, а поблизу Трускавецької розширять дорогу, щоби поворот на цю вулицю водії могли робити з окремої смуги. Таке рішення прийняли сьогодні, 7 квітня, на засіданні міської комісії з безпеки дорожнього руху.

Читайте також: У Львові планують реорганізувати рух на найбільш проблемних перехрестях. Перелік

«Ділянка вулиці Кульпарківської, між вулицями Науковою і Трускавецькою – місце концентрації ДТП з тяжкими наслідками. Основна причина – перевищення швидкості. Більшість ДТП трапляються під час виконання лівого повороту для заїзду в ЖК, гаражі, СТО, мийку. Коли водії заїжджають або виїжджають на Кульпарківську з лівим поворотом, то ті, хто мчить по Кульпарківській, в’їжають в них. Тому прийняли рішення заборонити ліві повороти з Кульпарківської на прилеглі території, або з прилеглих територій на Кульпарківську», – каже у коментарі Tvoemisto.tv член комісії з безпеки дорожнього руху Володимир Харчихін.

Для цього, додає він, потрібно облаштувати безпечний лівий поворот на вулицю Трускавецьку в окремій фазі світлофора.

«Потрібно трохи розширити саму вулицю Кульпарківську, щоби зробити там чотири смуги, а перед перехрестям п’ять, щоб було дві прямо і одна ліворуч. Десь 50 метрів перед Трускавецькою. Автомобілі, яким потрібно повернути ліворуч, зможуть розвертатися на перехресті Наукова – Кульпарківська на кільці, на вулиці Трускавецькій на кільці або їхати по трасі за місто, де є кільце і можна розвернутись», – пояснює він.

ЛКП «Львівавтодор» замовлятиме проєктно-кошторисну документацію, також звертатиметься за виділенням коштів. За попередніми підрахунками на втілення проєкту потрібно понад 2,5 мільйони гривень, тому не відомо чи вдастся провести роботи уже цього року.

Нагадаємо, що капітально вулицю Кульпарківську ремонтували у 2009-2010 роках у межах підготовки до Євро 2012.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!