У Львові запрацювали фонтани. На яких локаціях

1474 0
Йдеться і про сухі, і про питні фонтани.
Фонтан на пр. Свободи / Фото: ЛМР

Фонтан на пр. Свободи / Фото: ЛМР

Від сьогодні у Львові знову запрацювали більшість фонтанів у центральній частині. Як і торік, у центрі функціонуватиме 11 фонтанів (6 питних і 5 звичайних), натомість п'ять історичних фонтанів залишаться закритими – чотири фонтани на пл. Ринок і фонтан біля пам’ятника Діві Марії. Про це повідомили у Львівській міськраді.

Працюватимуть такі фонтани:

  • біля Оперного театру;
  • сухий фонтан на пл. Галицький (фонтан «Да Вінчі»);
  • фонтан на пл. Коліївщини;
  • два фонтани на вул. Коперника – «Криниця з левами» і «Володій».

Також шість питних фонтанів:

  • на пл. Ринок;

  • два на пр. Свободи – біля Оперного театру і на перетині з вул. П. Беринди;

  • два на вул. Степана Бандери – біля Органного залу і на транспортному хабі;

  • фонтан на пл. Маланюка.


«Фактично вже від сьогодні працюватимуть фонтани на пл. Коліївщини і на вул. Коперника. Щодо запуску сухих фонтанів – біля Оперного і фонтану «Да Вінчі», то тут процес відновлення роботи триває довше, адже там необхідно перевірити роботу всієї електроніки, провести промивку усіх резервуарів і форсунків. Тут необхідно більше часу, щоб коректно відновити роботу і все запустити. Орієнтовно в середині квітня ці два фонтани запрацюють», – сказав начальник відділу комунального господарства Галицької районної адміністрації Віктор Дубиняк.

Читайте також: У Львові розпочався сезон літніх майданчиків. Що змінилося цьогоріч

Щодо питних фонтанів, то від сьогодні майже всі будуть функціонувати, крім фонтану на транспортному хабі. Тут спершу мають замінити одну деталь, після чого він запрацює.

Щодо питних фонтанів, то від сьогодні майже всі будуть функціонувати, крім фонтану на транспортному хабі. Тут у найближчий час маємо замінити одну деталь і відтак він теж працюватиме.

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!