У Львові запрацювали мобільні групи протидії домашньому насильству

2166 0
На Львівщині також працюють мобільні бригади з психологів та соціальних працівників.
Фото: Поліція Львівської області

Фото: Поліція Львівської області

У Львові з’явились дві мобільні групи протидії домашньому насильству. До їх складу ввійшли співробітники Управління превентивної діяльності поліції Львівщини та патрульні.

Читайте також: Як поводитись при загрозі домашнього насильства. Поради від поліції

«Мобільні групи реагування проходили навчання, з вересня працювали в тестовому режимі. Результат хороший – збільшилась кількість повідомлень на лінію 102 про такі правопорушення, а це свідчить про те, що жертви не бояться, не мовчать, а звертаються за допомогою», – каже заступник голови Нацполіції Львівщини Дмитро Міхалець.

Повідомити про домашнє насильство можна на оперативну лінію 102 або звернутись до дільничного офіцера поліції.

Згідно із законом, за вчинення домашнього насильства суд може призначити покарання: від громадських робіт на строк від 150 до 240 годин або арешту на строк до 6 місяців до обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 2 років.

Читайте також: Куди звертатися львів’янкам, що потерпають від насильства

Крім цього, на Львівщині працюють мобільні бригади з психологів та соціальних працівників, які мають запобігати домашньому насильству. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!