У Львові запрацював гуманітарний хаб для переселенців з Луганщини

2401 0
У хабі надаватимуть гуманітарну допомогу. Також переселенців консультуватимуть фахівці міського центру зайнятості.

У Львові створили гуманітарний хаб для внутрішньо переміщених осіб «Луганщина моя». Тут переселенці з Луганської області, які проживають у Львові, можуть отримати гуманітарну допомогу та безкоштовні юридичні послуги.

Читайте також: «Інформаційна війна – єдина, в якій ми повністю програли», – Сергій Гайдай

Хаб розташований на вул. Рудненській, 10 в приміщенні сервісного центру на базі Львівського протезного заводу «Львівське КЕПЗПіП». У Львівській міськраді також повідомили, що кожного четверга з 13:00 до 15:00 год фахівці Львівського міського центру зайнятості надаватимуть відвідувачам хабу консультації з питань зайнятості. Зокрема, розповідатимуть про перспективи працевлаштування в різних галузях економіки, ознайомлюватимуть з переліком вільних робочих місць і вакантних посад, можливостями професійного навчання та відкриття власної справи, а також надаватимуть послуги з профорієнтації тощо.

Як повідомляв у програмі «Тема тижня» на  ;Tvoemisto.tv голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, такі штаби для допомоги мешканцям Луганщини вирішили відкрити у кожному регіоні, де тимчасово перебувають евакуйовані луганці. Але не для конкретних громад, бо від цього коефіцієнт корисної дії буде мінімальний, а для усіх вимушено переміщених мешканців.

«Домовилися, що в кожному місті відкриватимемо по одному-два штаби-центри залежно від кількості зареєстрованих внутрішньо переміщених осіб. Для прикладу, в Києві таких доведеться відкрити не один і не два. У Львові штабом опікується Старобільська громада, але він обслуговуватиме всіх жителів області, незважаючи на те, звідки вони – із Сєвєродонецька, Новопскова чи Троїцького», – зазначив Сергій Гайдай.

Допомагати також просять львів’ян, які можуть приносити у хаб те, на що мають можливість – починаючи від якихось речей  і закінчуючи гуманітарними продуктовими наборами чи наборами найпотрібніших ліків.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!