У Львові запрацював Центр допомоги врятованим. Хто може звернутися

1362 0
Центри надають професійну психологічну допомогу та реабілітацію.
Фото умовне

Фото умовне

У Львові та ще 5-ти містах України запрацювали центри, що надають комплексну соціально-психологічну підтримку постраждалим внаслідок війни, зокрема, внутрішньо переміщеним особам. 

Центри допомоги врятованим – це державні установи, де юристи допоможуть вирішити будь-які питання з оформленням, відновленням, отриманням документів. Психологи можуть провести консультації, а кейс-менеджери допоможуть з індивідуальними випадками, з якими стикнулися постраждалі від війни.

Він розміщений у Львівський палац мистецтв, вул. Миколи Коперника, 17 та відчинений з понеділка по п'ятницю з 10:00 до 18:00. Контакти: +38 (067) 600 32 69, +38 (050) 777 22 19  

«Від початку повномасштабного вторгнення росії мільйони українців відчули на собі наслідки цієї жорстокої війни та потребують комплексної підтримки — соціальної, гуманітарної, правової, психологічної. Опинившись у відносній безпеці, вони відчувають себе розгубленими та часто просто не знають, як і куди звернутися по фахову безоплатну допомогу. Платформа допомоги врятованим має полегшити їм доступ до перевірених сервісів та ініціатив», – зазначила віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.  

Читайте також: Близько 70 тисяч – діти. Скільки переселенців на Львівщині

Центри надають професійну психологічну допомогу та реабілітацію. У складних випадках, зокрема сексуального насильства, спеціалісти Центру довгостроково допомагають постраждалим побороти посттравматичний синдром та відновитись. Звернутись до Центрів допомоги врятованим може кожен, хто потребує фахової допомоги та консультацій.
 
Нагадаємо, що на території Львівської області планують облаштовувати постійне житло для внутрішньо-переміщених осіб замість тимчасових модульних будинків. Для реалізації створення постійного житла для переселенців на Львівщині вже підготували містобудівельні рішення.

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!