У Львові думають над зміною руху біля пам'ятника Міцкевичу. Що пропонують

2158 0
Йдеться про облаштування малого транспортного кільця біля пам'ятника.
Фото:твоє місто

Фото:твоє місто

У Львові в межах проєкту реконструкції площі Міцкевича запропонували облаштувати мале транспортне кільце біля пам'ятника, щоб забезпечити більший доступ до нього. Проте моделювання руху на цій ділянці за таких умов показали, що рішення погіршить трафік на проспекті Свободи. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив голова комісії транспорту та зв'язку ЛМР Ігор Зінкевич.

«На прохання головного архітектора Львова ми спробували зробити більшу доступність до пам'ятника Міцевичу за допомогою малого транспортного кільця. Воно, в принципі, могло б дозволити зробити більшу доступність. Але, на жаль, мікро- та макромоделювання показали, що змін не буде. Подекуди це навпаки погіршить рух транспорту. Ми розуміємо, що варто зробити доступ, але трафік у Львові цього не дозволяє», – зазначив він.

Читайте також: Як зміниться площа Міцкевича у Львові та хто за це заплатить

Також зазначимо, раніше була ще одна ідея зі змінами організації руху на цій ділянці. Зокрема, директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львова Олег Забарило на комісії транспорту, зв’язку та міської мобільності представив пропозицію облаштувати біля пам'ятника Міцкевичу, зі сторони від Оперного театру, п'ять смуг руху замість існуючих трьох (йдеться про ідею розширити смуги на 1,5 метри завдяки хідника пам'ятника). 

«Цей варіант забезпечує дві смуги від Оперного театру, плюс третя автобусна. Ще пропонується дві смуги в напрямку проспекту Свободи, які могли би бути забезпечені, якщо посунути на 1,5 метри хідник пам’ятника. Але це пам’ятка національного значення...ми проаналізували зі своєї точки зору транспорту, однак ще є багато юридичних моментів», – казав Олег Забарило під час комісії.

Водночас голова комісії транспорту та зв'язку вважає, що й це рішення погіршить ситуацію із заторами на проспекті Свободи.

Нагадаємо, що у Львові планують реконструювати площу Міцкевича, ліквідувавши ділянку для руху транспорту. Одну смугу перенесуть як додаткову перед пам’ятником, а замість неї, де зараз автостоянка та смітники, хочуть облаштувати пішохідну зону. Паркінг зроблять підземним. Раніше Tvoemisto.tv дізналося, чи не ускладнить це рух, хто зможе паркуватися під землею та чи підземна Полтва не стане цьому на заваді. Детальніше читайте у матеріалі. 

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!