У Львові запровадять пілотний проект зі збору будівельного сміття в населення

3502 2
Протягом трьох місяців комунальники безкоштовно прийматимуть будівельне сміття від населення.
фото поради24

фото поради24

Сьогодні, 27 липня, виконавчий комітет прийняв рішення про запровадження пілотного проекту з організації майданчика для збору великогабаритних та дрібних будівельних відходів у Львові.

Цей проект покликаний популяризувати збір твердих побутових відходів та збільшити кількість відібраної вторсировини, яка підлягає вторинній переробці.

Читайте також: Як сортування сміття стає нормою. Три львівські історії успіху

Відповідно до рішення, КП «ТФ «Львівспецкомунтранс» організує майданчик для збору великогабаритних та дрібних будівельних відходів на території підприємства – вулиці Жовківській, 18, та протягом трьох місяців безкоштовно прийматиме сміття від населення. Як повідомив в.о. директора департаменту з питань поводження з відходами Сергій Сало, підприємство прийматиме старі меблі, дивани, залишки сміття після будівництва, шини, скло, пластик та інше.

Читайте також: Хто має вивозити сміття з вашого району. Куди скаржитися

Також комунальники повинні знайти підприємців, які готові переробляти будівельне сміття. Після трьох місяців реалізації проекту буде проведено аналіз діяльності такого проекту та подано пропозиції щодо його майбутнього.

Нагадаємо, у липні на Львівщині запустили першу з трьох сміттєсортувальних станцій, які торік закупили за кошти державного бюджету.


Читайте також:
1 Серпня, 2018 11:30
Назар Майдачник запрацює від перших чисел серпня. В матеріалі вказана адреса, куди можна звозити сміття.
30 Липня, 2018 10:36
Мирослава Твоє Місто, а де можна ознайомитись детальніше із інформацією? Якраз планувала робити ремонт і переймалася питанням вивезення будівельного сміття.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!