У Львові на 15 років засудили держзрадника

1504 0
Бойовика так званої «лнр» визнали винним у державній зраді.
Фото умовне

Фото умовне

У Львові на 15 років позбавлення волі засудили бойовика так званої «лнр». Чоловіка визнали винним у державній зраді, участі у терористичній організації та діяльності не передбачених законом збройних формувань.

Джерело: Львівська обласна прокуратура

«Прокурор в суді довів, що мешканець Луганщини у лютому 2022 року добровільно перейшов на бік ворога та вступив у незаконне воєнізоване формування так званої «лнр». Чоловік проходив службу у стрілецькому полку «народної міліції» та виконував обов’язки помічника гранатометника», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Львові засудили ще одного бойовика так званої «ДНР»

Окрім того, зловмисник допомагав рф проводити підривну діяльность в  Україні. Чоловік виконував завдання, пов’язані із веденням бойових дій проти ЗСУ та обов’язки із забезпечення різних видів та форм бою. Як встановили слідчі, зрадник ще упродовж 2015-2018 років брав участь у НЗФ «ЛНР», за що раніше був засуджений.

Нагадаємо, що у Львові 32-річного контррозвідника СБУ Сергія Говоруху визнали винним у державній зраді, засудивши до 14 років і 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.

______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!