У Львові затримали експоплічника Медведчука, який сприяв створенню «ДНР»

32657 0
Рубана затримали у поїзді.

У Львові у потязі затримали Володимира Рубана, який є колишнім поплічником Медведчука та сприяв створенню «ДНР», а потім втік до Росії. Відео затримання опублікували у Facebook.

Рубан є громадським діячем, керівником штабу Громадської організації «Офіцерський корпус», він був фігурантом кримінальної справи щодо планування насильницького повалення конституційного ладу в Україні та сприяння терористичній організації «ДНР».

Зазначимо, що з початку війни на сході України у травні 2014 Рубан разом із організацією «Офіцерський корпус» з власної ініціативи взявся за визволення заручників із полону самопроголошених «ЛНР» та «ДНР». Виконував функцію посередника між польовими командирами «ДНР» і «ЛНР» та українською владою. У липні 2014 створив Центр визволення полонених у Дніпрі, перемовники якого домоглися визволення понад 600 полонених. У жовтні 2014 група під керівництвом Рубана за три доби здійснила рейд територією Донбасу протяжністю 1500 км, доставивши теплі речі та продукти полоненим у Сніжне і дітям у Горлівку, та визволивши полонених із Краснодона, Луганська, Сніжного та Донецька.

У кінці лютого 2017 разом з Надією Савченко відвідав тимчасово окуповані території ОРДЛО, порушивши порядок перетину лінії розмежування, після чого СБУ анулювала дозвіл Рубана на виїзд в ОРДЛО.

У березні 2018 року Рубана затримали українські прикордонники на одному з КПВВ на Донбасі при спробі ввезення з окупованої території великої партії зброї та боєприпасів. Його арештували. Згодом СБУ продемонструвала зв'язки організаційної мережі, за допомогою якої він з 2004 року займався поширенням антиукраїнської пропаганди, зокрема серед дітей молодшого шкільного віку. 

У квітні 2019 року обвинувачені у плануванні терористичного акту та держперевороту Надія Савченко та  Володимир Рубан були звільнені зі суду. 

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!