У Львові затвердили ескізний проєкт реконструкції вулиці Вітовського

10551 0
Цього року реконструкцію вулиці не розпочинатимуть.
Фото: Google Maps

Фото: Google Maps

У Львові затвердили ескізний проєкт реконструкції вулиці Вітовського. У проєкті йдеться також про одне з найскладніших перехресть у місті: Сахарова – Героїв Майдану – Коперника – Нечуя-Левицького. Аби запропонувати найоптимальніше рішення, ЛКП «Львівавтодор» змоделював 15 варіантів організації руху на перехресті. Рішення прийняли сьогодні, 29 квітня, на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради. Воно дає можливість розпочати виготовлення проєктно-кошторисної документації на ремонт вулиці.

Проєкт уже виносили на розгляд виконкому у лютому, втім тоді члени виконкому мали до нього зауваження.

На засіданні заступник директора департаменту ЖКГ ЛМР Андрій Білий пояснив, що ширина вулиці не змінюватиметься. За проєктом, вулиця проходитиме ближче до гори, на якій є «Цитадель», а до парку приєднають додаткову територію. Там, де нині розташований фонтан, планують відновити Пелчинський став.

Читайте також: Ескіз реконструкції вулиці Вітовського відправили на обговорення. Що пропонують

«Унаслідок реконструкції є можливість облаштувати площу перед парком. Також плануємо реконструкцію одного з найскладніших перехресть у місті. У межах реконструкції закладемо додатковий поворот ліворуч з вулиці Сахарова на вул. Нечуя-Левицького, щоби можна було зробити ще один трамвайний маршрут», – зазначив він.

Своїм рішенням виконавчий комітет зобов’язав ЛКП «Львівавтодор» замовити виготовлення проєктної документації. Її виготовлятимуть з урахуванням ескізного проєкту, який затвердили сьогодні. Так, «Львівавтодор» має замовити проєктно-кошторисну документаці на реконструкцію:

  • вул. Вітовського (від вул. Академіка Сахарова до вул. Грецької);
  • перехрестя вулиць Академіка Сахарова – Нечуя-Левицького – Коперника – Лукіяновича – Вітовського – Героїв Майдану та вул. Академіка Сахарова (від вул. Романицького до вул. Нечуя-Левицького), вул. Коперника (від вул. Вербицького до вул. Нечуя-Левицького), вул. Героїв Майдану (від вул. Братів Тимошенків до вул. Вітовського);
  • вул. Вітовського (від будинку № 55 до вул. Грецької);
  • вул. Вітовського (від вул. Грецької до пл. Франка).

 

Вартість реконструкції вулиці невідома, допоки немає проєктно-кошторисної документації. Утім, як зазначав Андрій Білий у коментарі Тvoemisto.tv, якщо доведеться замінювати колектори, то вона може сягати більше, ніж сотню мільйонів гривень. Міський голова Львова Андрій Садовий додав, що не варто розпочинати реконструкцію, не визначивши стабільних джерел фінансування. Він запропонував підготувати документи, аби залучити до фінансування цієї реконструкції Світовий банк.

«Світовий банк сьогодні готовий давати кошти менш ніж 1% річних. Ми із цим проєктом можемо подаватися на фінансування Світового банку, потрібно підготувати відповідні документи», – говорить він.

Реконструкцію, додає Андрій Білий, варто розпочинати із перехрестя Сахарова – Вітовського. Її, ймовірно, почнуть уже у 2022 році. 

Читайте також: Перехрестя шести вулиць. Чому так складно проїхати Сахарова – Вітовського і що з цим робити

Нагадаємо, вулиця Вітовського на ділянці від вулиці Героїв Майдану до Палацу спорту «Динамо» буде мати три смуги руху. До перехрестя планують облаштувати дві смуги: одна для приватного, інша – для громадського. У районі проєктованого Пелчинського ставу буде чотири смуги (по одній для громадського транспорту), а після Болгарської, що перпендикулярна до вулиці Вітовського, – три смуги руху, одна з яких для громадського транспорту.

Реконструкція передбачає заміну дорожнього полотна, ремонт тротуарів, реконструкцію світлофорів. Рух по кожній із вулиць буде регульованим. Згідно з ескізним проєктом, у межах вулиці Вітовського та перехрестя буде 13 пішохідних переходів.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!