У Львові затвердили нові тарифи на громадський транспорт

7181 0
Після запровадження еквитка оператором стає ЛКП «Львівавтодор», він буде оплачувати перевізникам послугу, зважаючи на вартість кілометра роботи.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Львівська міська рада встановила тарифи на послуги з перевезення пасажирів електричним та автомобільним пасажирським транспортом на маршрутах загального користування у Львівській МТГ. Ці зміни необхідні для запровадження електронного квитка. Рішення прийняли сьогодні, 31 грудня, на засіданні виконавчого комітету.

Так, вартість разового електронного квитка на одну поїздку з можливістю пересадки впродовж 40 хвилин становитиме 10,00 грн. Такою ж буде і вартість перевезення багажу. Разова поїздка без можливості пересадки у разі придбання паперового квитка у водія – 15 грн; Якщо пасажир не зареєстрував проїзд, то заплатить штраф у контролера у розмірі 200 грн.

Абонемент на 30 днів коштуватиме 420,00 грн, на 90 днів – 1200,00 грн, на 180 днів – 2200,00 грн, на 365 днів – 3650,00 грн. А для студентів абонемент на 30 днів коштуватиме 210 грн за наявності персоналізованої транспортної картки «ЛеоКарт», а на 180 днів – 1100 грн. Для учнів шкільного віку 60 поїздок в місяць будуть безоплатними протягом навчального року, а в літній період коштуватимуть 10 грн.

Читайте також: У Львові запрацював центр обслуговування пасажирів. Які послуги тут надають

У міськраді також встановили вартість короткотермінових туристичних абонементів:

  • на 1 день – 35,00 грн;
  • на 2 дні – 60,00 грн;
  • на 3 дні – 80,00 грн;
  • на 7 днів – 200,00 грн.

Додамо, що «ЛеоКарт» – пластикова картка, якою можна буде розрахуватись за проїзд у громадському транспорті Львова. Її можна буде придбати у кіосках, у Центрі обслуговування пасажирів, що на вулиці Горбачевського, 10, на вокзалах і в аеропорті. Її потрібно буде «пов'язати» із кабінетом мешканця, адже саме туди потрібно буде зараховувати кошти. Це можна буде зробити з допомогою мобільної аплікації, її треба завантажити на свій смартфон. Також така опція з'явиться на сайті ЛКП «Львівавтодор».  

Читайте також: Стало відомо, скільки у Львові може коштувати електронний квиток

Також виконком затвердив тариф, за яким оплачуватиме роботу транспорту:

  • автобус великої місткості – не менше 80 місць – 48,00 грн за автобусо-кілометр.
  • автобус середньої місткості – не менше 35 місць – 29,00 грн за автобусо-кілометр.
  • трамвай – 82,00 грн за вагоно-кілометр.
  • тролейбус – 72,00 грн за тролейбусо-кілометр.

 

Також під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради вилучили обмеження щодо кількості поїздок учнів. Також управління транспорту вивчатиме доцільність обмежень щодо кількості поїздок для інших пільгових категорій. Також, під час засідання зазначили, що тестовий режим, у якому запрацює е-квиток з 13 січня триватиме два квартали. Керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило у коментарі Тvoemisto.tv розповів, що повноцінно е-квиток запрацює весною 2022 рроку.  

Додамо, що у Львові напрацюють нову транспортну мережу, аби оптимізувати витрати міста на перевезення, а також, щоб у пасажирів була можливість безкоштовно пересідати з одного виду транспорту на інший. Її розробку фінансуватиме GIZ, розроблятиме нову транспортну мережу компанія Oresund.

Нагадаємо, що з 13 січня 2022 року у Львівській ОТГ мав би запрацювати електронний квиток для проїзду мешканців. На першому етапі валідувати свої картки зможуть лише пільговики. Планують, що після його введення зміниться підхід до фінансування усього громадського транспорту. Зокрема, дотації для комунальних «Львівелектротрансу» і АТП-1 мають розраховувати за показниками, які надавали ці підприємства, а суму компенсації – залежно від вартості кілометра роботи автобуса. Окрім цього, система мала б стати прозорою – кожен пасажир має валідувати картку. Зміняться також тарифи, для мешканців мають створити застосунок та мережу з продажу карток. Tvoemisto.tv з’ясувало, на якому етапі процес впровадження е-квитка сьогодні і коли система врешті запрацює.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!