У Львові затвердили нові зони паркування і підвищили вартість

7294 0
Нині ж у Львові є дві зони паркування, а більшість парковок обслуговує ЛКП «Львівавтодор».
ілюстративне фото

ілюстративне фото

У Львові затвердили нові зони паркування та встановили ставки збору за місця для паркування. Відповідне рішення ухвалили на пленарному засіданні депутатів ЛМР сьогодні, 20 лютого.

Читайте також: Де припаркуватися у Львові. Інтерактивна мапа, ціни

Із 1 березня Львів мають розділити на 5 зон паркування, від яких залежатиме вартість. Нині ж у Львові є дві зони паркування, а більшість парковок обслуговує ЛКП «Львівавтодор».

  • Перша зона (центральна частина міста, яка обмежена просп. Свободи, пл. Князя Ярослава Осмомисла, вул. Гавришкевича, вул. Підвальною, вул. Валовою, пл. Міцкевича);
  • Друга зона (призначена для перехоплення авто в межах вул. Франка, Пекарської, Філатова, Короленка, Лисенка, Гуцульської, Кривоноса, Замкової, Ужгородської, пл. Старий Ринок, Сянської, Лазневої, Князя Мстислава Удатного, просп. Чорновола, Медової, Куліша, Данилишина, Городоцької, Лепкого, Університетської, Словацького, Коперника, Стефаника, Калічої Гори, Глібова, Драгоманова, Грушевського);
  • Третя зона (призначена для кількагодинного паркування, обмежена вулицями Студентською, Мечникова, Круп’ярською, Стрілецькою, Ніжинською, Крип’якевича, Харківською, Довбуша, Опришківською, Хмельницького, Долинського, пл. 700-річчя Львова, Під Дубом, Єрошенка, Клепарівською, Пстрака, Мудрого, Городоцькою, Горської, пл. Липневою, Героїв УПА, Бандери, вул. Русових, вул. Київською, Котляревського, Богуна, Сахарова, Вітовського, Болгарською, Зарицьких, Франка, Свєнціцького, Кубанською, Водогінною, Студентською);
  • Четверна зона (охоплює решту частину міста від третьої зони до межі міста);
  • П’ята зона (паркувальні майданчики біля аеропорту, залізничного вокзалу та підземні паркінги).

У першій зоні на відкритих паркінгах погодили тариф 20 грн/год, а у закритих автостоянках – 30 грн/год. У другій зоні паркування коштуватиме 15 грн/год, у третій – 10 грн/год, у четвертій – 5 грн/год, а у п’ятій – 40 грн/год.

Місячні, тримісячні та піврічні абонементи на паркування затвердили для мешканців, які проживають у будинках, прилеглих до майданчиків для паркування. Для них вартість становитиме: 1 400 гривень на пів року, 800 грн за три місяці і 590 грн на місяць відповідно. В робочі дні з 8.00 до 19.00 для мешканців діятиме пільгова плата за паркування – не більше 3 грн за годину, а у вихідні та святкові дня паркування й надалі буде для них безкоштовним.

Читайте також: У Львові запровадять електронні абонементи для паркування

Нагадаємо, у червні виконком ЛМР затвердив Концепцію розвитку громадського транспорту та паркування, у якій, зокрема, йдеться про зміну зон паркування у Львові та його подорожчання.

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!