У Львові затвердили програму розвитку паліативної і хоспісної допомоги

1876 0
Два медзаклади отримають фінансову підтримку міста.
Ілюстративне фото: Цензор нет

Ілюстративне фото: Цензор нет

Виконавчий комітет ЛМР сьогодні, 30 квітня, затвердив Міську програму паліативної і хоспісної допомоги у Львові на 2020 рік, повідомляє пресслужба ЛМР.

Згідно з програмою, лікарня «Госпіс» та паліативне відділення 4-ї міської лікарні отримають фінансову підтримку на 6,65 млн грн, каже заступниця міського голови Львова Галина Слічна.

«Коштів, які виділяє на паліативну допомогу НСЗУ, не вистачає для того, щоб забезпечити функціонування цих медичних закладів. А ці заклади є вкрай необхідними. Виділяємо з бюджету 6 млн 650 тис. грн для того, щоб забезпечити функціонування і виплату заробітної плати медичним працівникам», – каже чиновниця.

Читайте також: У МОЗ обіцяють підвищити зарплати медикам, які не працюють з Covid-19

За її словами, коштів не вистачає, тому що на державному рівні знижено коефіцієнт виплат за одного хворого.

Нагадаємо, раніше керівник міського управління охорони здоров'я Володимир Зуб сказав, що багато лікарень, особливо маленьких, не матимуть достатнього фінансування, коли після завершення епідемії повноцінно запрацює другий етап медичної реформи.

А учора, 29 квітня, керівник МОЗ Максим Степанов пообіцяв лікарням, яким бракує фінансування, субвенцію з державного бюджету.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!