У Львові затвердили вимоги до зупинок громадського транспорту

2868 0
Ці вимоги стосуватимуться будівництва нових та реконструкції старих зупинок. Всі вимоги мають відповідати нормам ДБН.
Фото: myvin.com.ua

Фото: myvin.com.ua

У Львові затвердили вимоги до посадкових майданчиків зупинок громадського транспорту. Це рішення сьогодні, 22 травня, підтримав виконком.

Читайте також: Львівська міська рада затвердила три варіанти дизайну зупинок. Візуалізація

За вимогами довжина посадкового майданчика має залежати від кількості транспорту, що там зупиняється. Довжину майданчика затвердили на рівні 36 м, а у стиснених умовах – 30 м. Висота трамвайних зупинок – 250 мм від рівня головки рейки, на автобусних зупинках – 200 мм від рівня проїзної частини. 

Ширина пандуса на підходах до зупинок має бути не менше 1,8 м, рекомендований повздовжній ухил – 5 %, максимальний повздовжній ухил – 10%. за 800 мм від краю має бути тактильна плитка, а опори знаків та освітлення не мають перешкоджати проходу пішоходів.

Край платформи має бути з антиковзкою поверхнею, а якщо на зупинці зупиняються й автобуси, бортовий камінь повинен мати увігнуту зовнішню поверхню. 

На зупинках необхідно передбачати павільйони або навіси. Місткість павільйонів визначають пасажиропотоком зупинки. На зупинці повинно бути місце для змінної інформації про маршрути та напрямки та розклад руху транспорту.

Зупинки громадського транспорту зі значним пасажиропотоком повинні бути оснащені електронними табло з підключенням до автоматизованої системи керування дорожнім рухом ЛКП «Львівавтодор». 

Також необхідно мінімізувати використання огородження. Натомість перила обов’язкові на острівних зупинках, але без гострих кутів. Детальніше про нові вимоги до зупинок у Львові – за посиланням.

Ці вимоги стосуватимуться будівництва нових та реконструкції старих зупинок. Всі вимоги мають відповідати нормам  ДБН.

Читайте також: У Львові затвердили вимоги до будівництва, ремонту та реконструкції вулиць

Нагадаємо, у Львові проведуть Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на кращу концепцію уніфікованого дизайну лавок, питних фонтанів, смітників та інших елементів благоустрою. Пропозиції збирають до 22 травня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!