У центрі Львова завершили реставрацію пам’ятки архітектури. Фото до і після

4820 0
Реставрація тривала з 2015 року.
фото УОІС

фото УОІС

На вулиці Краківській, 34 у Львові завершили реставрацію фасадів та даху будинку-пам’ятки архітектури з барельєфом у стилі ампір. Про це в коментарі Tvoemisto.tv розповіла начальниця управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко.

У будинку відреставрувати дах, сходові клітки та фасад будинку. Ця кам'яниця була збудована невідомим архітектором на початку XIX ст. на частині розібраної Краківської брами. Вона є прикладом архітектури пізнього класицизму зі скульптурним оздобленням у дусі французького ампіру, що виконаний Антоном Шімзером. Своїми фасадами будинок виходить на вулиці Краківську, Гавришкевича і Гонти. 

Читайте також: Львів реставруватиме балкони, брами й вікна без GIZ. Як це буде

Реставраційні роботи тут почались ще у 2015 році. Проте будинок був у дуже занедбаному стані, через що, за словами Лілії Онищенко, довелось замовляти додаткові будівельні роботи з укріплення будинку.

Щоб побачити, як виглядала будівля до ремонту - клікніть на зображення

 

 

Роботи на об’єкті виконувало ЗАТ «ПБО «Львівміськбуд». У серпні 2017 року з фірмою підписали договір на додаткові роботи на суму понад 900 тис. гривень. Директором цього акціонерного товариства є Петро Васильчук.

Нагадаємо, у Львові триває ремонт балконів у будинку на вулиці Рутковича, 6, де колись мешкав певний час Михайло Грушевський.

Назар Притула


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!