У Львові майже завершили відновлювати будинки, які влітку зруйнували російські ракети

1010 0
Будинки на Стрийській постраждали внаслідок обстрілів росії 6 липня.
Фото: Садовий

Фото: Садовий

Будинки на Стрийській, що постраждали внаслідок обстрілів рф 6 липня, вже завершили відбудовувати. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Оскільки це історичний ареал міста, процес відбудови потребує більше часу та максимальної точності щодо старої документації, аби зберегти оригінальний вигляд будинків», – йдеться у повідомленні. 

За словами міського голови, до кінця лютого триватимуть роботи з укріплення та перекриття, а після цього перейдуть до відновлення. Його також профінансують з міського бюджету.

Нагадаємо, що минуло пів року з того моменту, коли російська ракета 6 липня впала на вул.Стрийській у Львові і зруйнувала чотири будинки, які є пам'ятками архітектури. Внаслідок удару під завалами загинуло десятеро людей. Ракета розтрощила і пошкодила загалом 56 квартир. Мешканці цього комплексу досі відчувають патологічний страх, а кожну тривогу розцінюють як «приліт». Детальніше про це читайте у матеріалі за посиланням.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!