У Львові обіцяють зберегти озеро на Замарстинівській, яке засипали піском при будівництві. Оновлено

2184 0
Представники компанії-девелопера Avalon готові працювати над його відновленням.
Фото: із Facebook-сторінки Влодка Лучишина

Фото: із Facebook-сторінки Влодка Лучишина

Сьогодні у Львові відбулося виїзне засідання комісії екології Львівської міської ради. На ньому вирішили, що збережуть озеро на перехресті вулиць Замарстинівської – Варшавської, поруч із ТРЦ «Спартак». Про це повідомив депутат ЛМР Володимир Лучишин у Facebook.

За його словами, причиною скликання комісії стала інформація в медіа про те, що забудовник засипав озеро піском.

«Позиція міста чітка – озеро повинно бути! Моя позиція і позиція екологічної комісії – ще чіткіші: озеро повинно бути відновлене в такій самій чи більшій площі плеса (тобто не менше, ніж 0,16 гектара) і не меншому об'ємі води», – пише Влодко Лучишин.

На його думку, наразі немає сенсу відновлювати три ставки, адже ніхто не буде під вікнами в людей розводити рибу, але на цій території повинна бути відпочинкова зона з відновленою водоймою. І лише після цього можна буде напрацювати можливість будівництва ресторанчика чи кафе, які могли б бути вельми органічними в гарному сквері біля води.

Представники компанії-девелопера Avalon власну обіцянку повернути став не заперечують і готові працювати над його відновленням, каже депутат.

Читайте також: Озеро на Замарстинівській засипали будівельним сміттям

Натомість голова ГО «Зручне місто» Юрій Тер-Арутюнян повідомив, що під час комісії не хотіли чути думку громади, адже нікого не запросили. Про неї активісти дізналися за 2 години до початку. Жодного проєкту забудови комісії не представили.

«Офіційно визнали, що аби збудувати McDonald's там місця немає, тому будувати будуть на місці озера, а озеро начебто зроблять поруч. Якщо лишиться на нього місце...», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що львівські активісти нещодавно закликали зберегти озеро на перехресті вулиць Замарстинівської – Варшавської, поруч із ТРЦ «Спартак». Вони стверджували, що на ділянці планують збудувати ще одну будівлю, що унеможливить збереження водойми. Як зазначила Tvoemisto.tv в.о. керівниці управління екології Галина Микітчак, станом на сьогодні на цю ділянку не видано містобудівних умов та обмежень.

Додамо, що у компанії Avalon у коментарі Tvoemisto.tv 16 травня також запевнили, що озеро на території комплексу збережуть. Ще у 2019 році на візуалізації  ЖК йшлося про те, що південна частина фасадів будинків матиме оглядові тераси з видом на озеро.

_____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!