У Львові збільшили щомісячну виплату почесним громадянам

740 0
Виплата становить 15 тисяч гривень.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Збільшили виплату почесним громадянам міста Львова. Відтепер вони щомісяця отримуватимуть 15 тисяч гривень. Це рішення підтримали депутати 25 травня під час сесії Львівської міської ради.

«Підвищення розміру щомісячної виплати посилить соціальний захист, покращить матеріально-побутові умови проживання. Це також стане виявом поваги влади та громади міста до людей, яким надано звання «Почесний громадянин міста Львова»зазначили в управлінні соціального захисту Львівської міської ради.

Загалом щомісячну виплату одержують шестеро Почесних громадян міста Львова: академік НАН України Ігор Юхновський, перекладач і письменник Андрій Содомора, письменник Ігор Калинець, глава УГКЦ Блаженніший Святослав, митрополит Львівської ПЦУ Владика Макарій, проректор УКУ Мирослав Маринович. Кошти виплачують з бюджету Львівської громади.

Нагадаємо, що у Львові на площі Катедральній, довкола собору, висадили 7 дерев – робіній умбракуліфера. До висадки іменних дерев долучилися почесні громадяни міста.

Для довідки

Звання «Почесний громадянин міста Львова» є свідченням офіційного визнання заслуг перед містом, Львівською громадою та видатного внеску у розвиток економіки, науки, культури, соціальної сфери, а також у підвищенні авторитету Львова на державному і міжнародному рівнях.

Звання надається за тривалі зусилля, що увінчалися вагомим успіхом на користь міста і його мешканців, сприяли підняттю престижу міста. Людині, якій надається звання «Почесний громадянин міста Львова», вручається диплом, нагрудний знак, посвідчення. Відомості про нагороджену особу заносяться до Книги пошани міста Львова.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!