У Львові збудують багатоповерхівку для викладачів одного з університетів

11099 0
Більшу частину будівництва профінансують самі викладачі
Візуалізація Володимира Лавріна

Візуалізація Володимира Лавріна

У Львові, на вул. Тракт Глинянський, 139, планують збудувати багатоквартирний житловий будинок для викладацького складу Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом. Про видачу містобудівних умов та обмежень на нове будівництво повідомили під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради.

«Будівля фактично замикає квартал, має два підземних рівні та проходила додаткові корегування», – зазначив Роман Крушельницький, фахівець управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради.

На ділянці наразі нічого немає, навпроти є зведений житловий будинок. Земельна ділянка площею 0,115 га є незвичного розміру, адже її ширина всього 15 м. Згідно зонінгу території, це зона Ж-3 – житлові будинки від 5 до 9 поверхів. 

Читайте також: У Львові може з'явитися громадський простір на місці ринку

«Це є житловий будинок соціального типу. У моїй практиці це вперше, що більшу частину будівництва профінансують самі викладачі», – зауважив головний архітектор проєкту Володимир Лаврін під час розгляду проєкту на архітектурно-містобудівній раді 2 лютого. 

Будинок складатиметься з однієї секції висотою в 8 поверхів, відсоток забудови – 39,2%. На першому поверсі будуть комерційні приміщення. У будинку облаштують 50 квартир для 90 мешканців, загальна площа житлового будинку – 2,300 кв.м. Також передбачений підземний паркінг.

Нагадаємо, що неподалік Львові у селі Малехів на вулиці Київській, 5 хочуть збудувати мотельний комплекс та кафе. 

_____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!