У Львові збудують геріатричний центр з парком

2294 0
Земельну ділянку під заклад для літніх людей відвели на вул. Миколайчука.
Фото: Каннський центр Simone Veil/Львів.Містобудування

Фото: Каннський центр Simone Veil/Львів.Містобудування

У Львові збудують новий геріатричний центр з парком, який планують розташувати на вул. Миколайчука. Про це повідомив департамент містобудування Львівської міськради. 

На останньому засіданні сесії міськради Лікарня швидкої допомоги отримала дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на 1,8 га із цільовим призначенням для будівництва та обслуговування будівників-інтернатів для людей похилого віку та людей з обмеженими можливостями.

Поруч з центром заплановано парк та відповідну медичну інфраструктура, а також житло для реабілітованих, яке будується, школу, садок та житловий масив.

Цей проєкт, який входить до мережі Unbroken, будуватимуть переважно за грантові кошти. За взірець візьмуть досвід геронтологічного центру при французькій лікарні Simone Veil, який нещодавно збудували і відкрили для роботи.

Нагадаємо, що на вчорашній сесії також погодили будівництво центру допомоги українцям, які зазнали тортур внаслідок воєнних злочинів російських окупантів. Детальніше – за посиланням.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!