У Львові збудують музичну школу

2203 0
Триває процес передачі земельної ділянки, яка раніше належала Міноборони і де за Януковича планували збудувати храм УПЦ (МП).
Фото: grado-stroy.com.ua

Фото: grado-stroy.com.ua

Львівська міська рада  затвердила під час четвергової сесії територіальній громаді міста технічну документації із землеустрою для встановлення меж земельної ділянки на вул. Личаківській, 105.

Як пояснив на сесії міський голова Львова Андрій Садовий, це перший крок для того, щоби розпочати на цій ділянці будівництво сучасної музичної школи.

За словами міського голови, процес синхронізовано з міською радою Винників і вінцем цих дій має бути передача ділянки територіальній громаді Львова.

Читайте також: Депутати Львівської міськради виділили ділянку під сміттєпереробний завод 

«В нас є домовленість з мерією Винник. На наступній сесії вони приймуть своє рішення, ми також приймемо рішення. На цій ділянці буде збудована музична школа» – сказав Садовий.

В нову школу переведуть дітей, які зараз навчають в приміщенні біля костелу святого Антонія (РКЦ) на Личаківській.

Андрій Садовий заспокоїв депутатів, які висловлювали стурбованість тим, що дітей з цієї музичної школи можуть виселити вже цього літа.

«Коли введуть нову музичну школу в експлуатацію, щойно тоді розпочнеться процес переселення. Це не буде цього року і не буде наступного», – наголосив мер Львова.

Він також зазначив, що лише після того, як школа переїде, можна буде піднімати питання про передачу будівлі громаді римо-католицької церкви, яка колись була власником споруди, де зараз розміщена школа.

Читайте також: У Львові дали початок будівництву першого підземного паркінгу

Раніше ця ділянка навпроти церкви Петра і Павла (УАПЦ) належала Міністерству оборони України. У часи президентства Віктора Януковича землю передали Винниківській міській раді з тим, що на ділянці мав би  з‘явитися храм УПЦ (МП).

За словами директора юридичного департаменту ЛМР Гелени Пайонкевич, після того, як стало зрозуміло, що храм збудувати не вдасться, на ділянку з’явилося багато претендентів і розпочалася низка судових процесів, в яких ЛМР  та Винниківська міська рада відстояли право на цю землю.

Нагадаємо, головний архітектор Львова Юліан Чаплінський розповідав Tvoemisto.tv про те, що цього року буде оголошено відкритий конкурс на концепцію будівництва музичної школи по Личаківській.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!