На Новому Львові збудують навчальний корпус для ліцею

2937 0
Чиновники поспілкуються із забудовником щодо можливості будівництва басейну у цьому приміщенні.
фото ЛМР

фото ЛМР

Львівська міська рада погодила реконструкцію та добудову навчального корпусу ліцею №80, що на вул. Героїв Крут, 27. Роботи виконуватиме приватний забудовник за власні кошти. Під час засідання виконавчого комітету у п’ятницю, 24 грудня, управлінню освіти ЛМР надали функції замовника на цю реконструкцію з добудовою.

Відповідно до містобудівної документації, новий корпус ліцею збудують на території навчального закладу, на земельній ділянці площею 6500 м².

Будуватиме приватний забудовник – ТзОВ «Резидент Девелопмент» із залученням благодійної організації «Благодійний фонд «Країна дитячих мрій», у цих організацій один кінцевий бенефіціарний власник – львів’янин Ярослав Чепіль. Забудовник передасть новий корпус на баланс міста.

Читайте також: Біля Стрийського ринку у Львові зведуть торгово-офісний центр. Візуалізація

«Ми отримали звернення від однієї з будівельних компаній про те, що вони готові долучитись до розбудови школи в районі Нового Львова. Йдеться про добудову з ремонтом, загалом 6500 м². Забудовник за свої кошти все проектує та збудує. До проектування буде залучено якісну архітектурну фірму, після чого будуть шукатись найкращі рішення для реалізації проєкту» – каже заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач.

Під час засідання міський голова Львова Андрій Садовий доручив поспілкуватись із забудовником щодо можливості будівництва басейну у цьому приміщенні.

У новому корпусі буде початкова школа на 500 дітей. Зараз, за словами чиновників, вона перебуває в приміщенні дитячого садочка на вул. Мишуги. Якщо школярів переведуть у нові приміщення, то у садку зможуть відкрити нові групи, приблизно на 160 дітей.

Читайте також: У Львові погодили проектування першого підземного паркінгу на площі Петрушевича

Завершити реконструкцію нового навчального корпуса та ввести його в експлуатацію планують до 1 січня 2024 року.

За даними аналітичної системи YouControl, Будівельна компанія ТзОВ «Резидент Девелопмент» існує з 2013 року. Власником компанії є львів'янин В'ячеслав Чепіль. Йому також належить благодійна організація «Благодійний фонд «Країна дитячих мрій».



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!