У Львові збирають ідеї для нового муралу на Дорошенка. Як долучитися

2890 0
Переможець отримає 5 тисяч гривень та право реалізації проекту. Мурал планують відкрити 14-го жовтня до Дня захисника України.
Фото: Львівська міська рада

Фото: Львівська міська рада

У Львові оголосили конкурс на найкраще рішення художнього оформлення торцевої стіни (вулиця Дорошенка, 7) над входом до ветеранської ресторації «Патріот». Реєструватися можна до 8-го вересня, а подавати роботи – до 20-го вересня. Замовником робіт є Ветеранська ресторація «Патріот» за підтримки Львівської міської ради в особі відділу урбаністики ЛКП «Інститут просторового розвитку».

Читайте також: «Наскельні» малюнки Львова: 8 міських муралів

Стіна виходить на новооблаштований громадський простір, підлягає утепленню та прикрашенню художнім зображенням. Основну тему зображення можна описати словом «Патріотизм», зазначають організатори конкурсу. Одним із варіантів для оформлення є зображення на цій стіні Героя України Василя Сліпака.

«Це є чоловік, який співав у Паризькій опері, поїхав добровольцем на війну і загинув. Він мав комфортне життя, але без вагань пішов на ризик і пожертвував собою в ім’я світлих інтересів нашої держави», – каже Юрій Антонов, співвласник ресторації.

Учасники конкурсу можуть розглядати тематику патріотизму в ширшому від воєнного контексту. Можна включити різні образи, у яких би кожна людина могла б впізнати свої патріотичні почуття. Запропоновані під час громадського обговорення ідеї можна переглянути у матеріалі: Від Малевича до Сліпака. Що запропонували розмістити на новому муралі на Дорошенка.

Умови конкурсу

Учасники конкурсу за бажанням можуть зробити відповідні до ідеї муралу ескізні пропозиції зміни дизайну вхідної групи, що складається зі сходів до закладу, дашку, літнього майданчика та місця для куріння поряд. Зображення може обіграти середовище – навколишні споруди, дизайн площі, найближче дерево (липа).

Читайте також: У Львові з’явилось унікальне графіті із портретами Шептицького. Фото

Вимоги:

1. Майбутній мурал має доносити ідеї та цінності, окреслених загальним поняттям «патріотизм».
2. Зображення має бути виконане на високому художньому рівні і становити мистецьку цінність.
3. Мурал як художній елемент не можна відділяти від урбаністичного простору Львова, і зокрема контексту місця, в якому він знаходиться. Логіка виникнення ідеї та застосування стилістичних прийомів має виходити із зв’язків оточуючих архітектурних елементів, які становлять історичну та громадську цінність. Зокрема, слід вважати на елементи архітектурної спадщини, які знаходяться навколо будинку під номером 7.
4. Оскільки мурал буде розміщений в популярному публічному місці, він має відповідати інтересам різних соціальних груп і не містити образів, які слугували б підставою для конфліктів.
5. Зображення не може містити елементи дискримінації, ксенофобії та пропагувати насилля.

Побажання

1. Мурал має бути естетичним, до певного рівня абстрактним, який би передавав емоційний підтекст через символи.
2. В оформленні стіни бажано також використати елементи вертикального озеленення.

Учасники

До участі у конкурсі запрошуються художники, що працюють в будь-якій техніці. Попередній досвід створення зображень саме в формі муралу не є обов’язковим.

На етапі реєстрації на конкурс потенційні конкурсанти подають зображення своїх попередніх робіт оброзотворчого мистецтва. Протягом першого етапу журі відбере учасників, що братимуть участь у конкурсі. Учасники, що не пройшли відбір на першому етапі, зможуть за бажанням подати свої проекти поза конкурсом.

Премії:

Призовий фонд конкурсу становить 10000 гривень. Перша премія – 5000 грн, друга – 3000 грн, третя – 2000 грн. За рішенням журі, премії можуть бути розподілені між кількома учасниками, або не присуджуватись. Перше місце отримує премію та можливість реалізації проекту.

Візуалізація проекту площі доступна за посиланням.

Дедлайни:

Крайній термін реєстрації: 8 вересня 2017. Для реєстрації необхідно заповнити онлайн-анкету.

Крайній термін подання робіт: 20 вересня 2017. Деталі щодо форми подання конкурсних проектів буде надіслано відібраним учасникам.

Очікувана дата відкриття муралу: 14-го жовтня – День захисника України.

Детальніша інформація щодо конкурсу:

FB-сторінка закладу: www.facebook.com/VeteransRestaurantPatriot.
Юрій Антонов (організатор, співзасновник ресторації): 0671945580.
Олександра Сладкова: 0638933920.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!