У Львові з’явилось унікальне графіті із портретами Шептицького. Фото

4608 2
У Львові на стіні Стрийського ринку 22-річний художник Андрій Савчишин намалював композицію із трьома портретами Андрея Шептицького: в юності, молодості й старості. Керівництво ринку погодилося на такий креатив.
фото: tvoemisto.tv

фото: tvoemisto.tv

Між портретами Митрополита намальовано також будівлі, до яких Шептицький був причетний. «Ідея полягає в тому, щоб показати три етапи його життя і будівлі, які мали до нього стосунок. А на фоні буде зображено панораму Львова», – розповів митець.

Початково цей проект планували втілити на стіні біля пам’ятника Митрополиту Андрею, проте задум не вдався і його перенесли на стіну ринку. Донині стіну Стрийського ринку було обмальовано графіті та нецензурною лексикою й Андрій Савчишин зізнається, що йому було шкода дивитись на неї, тому й вирішив проявити ініціативу та зробити щось для рідного міста.

На втілення ініціативи Андрію Савчишину знадобилось понад 5 тисяч гривень. Фінансуванням митцю допомагають громадські активісти та волонтери.

Панораму Львова і портрети Андрея Шептицького доповнює цитата Митрополита: «Не потоком шумних і галасливих фраз, а тихою, невтомною працею».

Підготувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
21 Жовтня, 2015 21:00
Виборець І ні слова про Демальянс!
21 Жовтня, 2015 19:05
Aleks митрополит А.Шептицкий 07.9.1944 выступая на праздничной (впервые после освобождения Львова) сессии собора с речью, в которой высказался о коммунизме как доктрине с широкими мировыми тенденциями, вынужден был осудить бандеровщину и призывал духовенство к деятельному сотрудничеству с советской властью. Шептицкий успел подготовить и воззвание к ОУН-УПА с призывом сложить оружие и выйти из леса.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!