У Львові жінка за 5500 доларів переправляла ухилянтів за кордон

1654 0
Вчора, 5 липня, слідчі затримали організаторку під час отримання частини від обумовленої суми.
Фото: поліції

Фото: поліції

У Львові директорка товариства, яке надає послуги з працевлаштування громадян за кордоном переправляла ухилянтів від мобілізації у Польщу. За свої послуги вона брала 5500 доларів. Про це повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції.

«Жінка виготовляла пакет підроблених документів, на підставі яких ухилянти безперешкодно могли перетнути кордон. Переправлення  осіб відбувалося на території Львівської області, що межує з Республікою Польща. Деталі щодо часу та місця перетину «туристу» повідомлялися за декілька годин до самого перетину», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Чоловіків можуть зобов’язати повернутися з-за кордону під час війни

Вчора, 5 липня, слідчі затримали організаторку під час отримання частини від обумовленої суми – 2000 доларів. Наразі вирішується питання про повідомлення їй про підозру за ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, що за словами секретаря РНБО Олексія Данілова, чоловіків, які покинули Україну після 22 лютого без відповідного дозволу, будуть виловлювати на зворотному шляху. Вони повинні будуть пояснити, через який пункт вони покинули країну і на підставі яких нормативно-правових документів. Кожен, хто поїхав з України у «відрядження», повинен мати окремий документ від прикордонників.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!