У Львові зменшили кількість покосів трави. Які результати

1065 0
Наразі програма діє в 14 тестових локаціях.
Фото умовне

Фото умовне

У Львові, за європейським зразком, зменшують кількість покосів трави на міських газонах. Наразі цю програму тестують на 14 локаціях. В управлінні екології та природних ресурсів міста розповідають, що ефект вже помітний: місто стало зеленішим, а на вулицях менше пилу. Про це повідомила Львівська міська рада. 

«Всі покоси узгоджують із садівниками. Вони присутні на організаційних нарадах у районних адміністраціях і знають, де і коли планують косити. Відтак садівники обстежують ці ділянки й дають свої рекомендації. Ми проговорили з районами, щоб косіння не проводили за спекотної погоди, і збільшили висоту покосу», – розповідають в управлінні екології та природних ресурсів Львівської міськради.

Зменшення покосів аргументують тим, що газони затримують пил, а також це повага до біорізноманіття і баланс екосистеми. 

Читайте також: Чому вартує відмовитися від частого скошування трави у Львові

Проте на деяких газонах покоси обов’язкові:

«Важливо також розуміти, що у місті є специфічні газони, які потребують косіння. Такі газони є у Галицькому районі й у кількох парках. Це, наприклад, газон на пл. Ринок, біля ЦНАПу, і на пр. Свободи. Вони мають штучний полив і мають спеціально засіяні суміші трав, яким висота «шкодить». Ці газони потрібно косити раз у два тижні. Адже, якщо їх скосити запізно, трава може пожовтіти і потім буде важко її реанімувати».

Нагадаємо, що у Львові зменшили кількість скошування трави у парках та районах. Зокрема, у травні траву в парках скошували лише один раз.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!