У Львові подорожчали ритуальні послуги. Які тепер будуть ціни

2566 0
Востаннє тарифи на ритуальні послуги змінювали ще у 2020 році.
фото: твоє місто

фото: твоє місто

Сьогодні, 29 вересня, виконком встановив тарифи на окремі види ритуальних послуг для ЛКП «Муніципальна обрядова служба». Йдеться про послуги з копання могили/захоронення та підзахоронення в існуючу могилу. Їхня вартість зросте на 15% та 30% відповідно. Про це повідомила пресслужба Львівської міськради. 

Зокрема, на 52% зросте вартість запайки цинкової труни. У департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР наголосили, що чинні тарифи на ці послуги є збитковими для підприємства. 

«Востаннє тарифи на ритуальні послуги встановлювали ще у 2020 році. А з того часу мінімальна заробітна плата зросла на 41,8%, а розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб  - на 27,7 %. Також зросла і вартість паливно-мастильних матеріалів - з 26,55 грн. за 1 л бензину до 46,77 грн., що складає 77 % та інших матеріальних ресурсів, в результаті чого ЛКП «Муніципальна обрядова служба» не вистачає обігових коштів на їх покриття. Відтак, аби підприємство могло надавати якісні послуги і надалі, виникла необхідність переглянути тарифи», – пояснили у департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Читайте також: Окремий світ або Все, що треба знати про поховання у Львові

Крім того, на 10 грн зросте плата за оформлення свідоцтва про поховання – з 9 до 19 грн. І на 18 грн –  за оформлення договору-замовлення на організацію та проведення поховання  – з 13 грн до 31 грн.

У департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР додали, що дане рішення пройшло повну регуляторну процедуру погодження, визначену чинним законодавством. Додамо, у Львові поховання захисників України, внутрішньопереміщених осіб, безрідних та невідомих людей здійснюють за кошти міста. 

Актуальні ціни

Нагадаємо, на Личаківському цвинтарі відреставрують 2 гробівці та 5 надгробків. Усі роботи фінансує польський інститут «Полоніка», а виконують їх спільно українські та польські фахівці в межах українсько-польського проєкту «Спільна спадщина». 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!