У Львові змінили тарифи на збір та переробку відпрацьованих ламп, батарейок і термометрів

961 0
Тарифи зміняться для юридичних осіб.
Фото умовне

Фото умовне

У Львові змінили тарифи на збір та переробку відпрацьованих ламп, ртутних термометрів та утилізацію батарейок від юридичних осіб. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 28 квітня, на засіданні виконавчого комітету ЛМР.

«Для забезпечення належної роботи ДП «Боднарівка» ЛКП «Зелений Львів», враховуючи ріст розміру заробітної плати, зміни цін на витратні матеріали та послуги, керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні»«Про відходи», виконавчий комітет вирішив: внести зміни до рішення від 20.12.2019 № 1169 «Про погодження вартості збору і переробки відпрацьованих ртутьвмісних відходів та батарейок», – йдеться у рішення. 

Читайте також: У житловому будинку у Винниках виявили понад 12 кг ртуті

Так, вартість  збору і переробки відпрацьованих ламп від юридичних осіб (за 1 шт.) становитиме тепер 8,10 грн (замість 5,40 грн) з ПДВ, ртутних термометрів від юридичних осіб (за 1 шт) – 33,66 грн (раніше – 15 грн) з ПДВ, батарейок від юридичних осіб (за 1 кг) – 78,60 грн (замість 62,10 грн) з ПДВ.

Водночас відпрацьовані ртутьвмісні відходи та батарейки збирають на безоплатній основі лише від мешканців Львівської міської територіальної громади у кількості: люмінесцентні лампи до 10 шт., ртутні термометри до 5 шт., батарейки до 10 кг. 

Нагадаємо, що перелік пунктів збору батарейок на території Львівської громади можна переглянути за посиланням.

Ольга Коваль

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!