У Львові знімають фільм «Інший Франко». Фото

4566 0
Частина зйомок відбувалась в музеї Франка, а частина триває сьогодні у Стрийському парку.
Фото: Наталія Тихолоз/Facebook

Фото: Наталія Тихолоз/Facebook

Сьогодні, 19 липня, у Львові у Стрийському парку тривають зйомки стрічки «Інший Франко» режисера Ігоря Висневського. Про це ідеться на сторінці парку у Фейсбуку.

Учора зйомки відбувались у меморіальному музеї «Дім Франка», як розповіла франкознавиця Наталія Тихолоз. За її словами, знімальна група змогла дуже точно відтворити епоху, коли розгортались трагічні події.

Раніше епізоди картини знімали також у Києві.

Стрічка є біографічною драмою про я молодшого сина письменника Івана Франка, який відзначився бурхливим життям і таємничою смертю.

Головну роль Петра Франка виконує актор В’ячеслав Довженко (відомий за фільмами «Кіборги», «Свінгери»), а його дружину Ольгу зіграє акторка Надія Левченко (відома зйомками в телесеріалі «Черговий лікар»). Роль товариша Франка-молодшого виконає режисер Ахтем Сеітаблаєв («Кіборги», «Хайтарма», «Чужа молитва» та ін.), а доньку сина Каменяра зіграє Ірина Кудашова (серіал «Школа»).

90-хвилинний фільм «Інший Франко» виграв конкурс Міністерства культури України 2018 року під робочою назвою «Третій син Каменяра». Бюджет кінострічки становить понад 30 мільйонів гривень. Для режисера фільму Ігора Висневського стрічка стане повнометражним дебютом.

Прокат фільму запланований на другу половину 2020 року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!