У Львові знімають фільм про батярів. Фоторепортаж, відео

5863 0
Від 14 серпня до початку вересня львів’яни мають змогу побачити зйомки фільму «Шляхетні волоцюги». На великих екранах стрічка з’явиться восени наступного року.
фото: Петро Ткачишин

фото: Петро Ткачишин

Перші сцени творці фільму знімали на Личаківському кладовищі. Сьогодні, 16 серпня, зйомки продовжили на площі Ринок. У них було задіяно приблизно 250 людей. Аби відтворити колорит передвоєнного Львова, творці фільму орендували трамвай 1909 року. Серед інших локацій, на яких будуть знімати фільм, – Домініканський собор, Львівська опера та вулиця Вірменська.

Читайте також: Що за фільм знімають у центрі Львова: 8 фактів про «Шляхетних волоцюг». Фото

Головні ролі отримали актор театру ім. М. Заньковецької Юрій Хвостенко (Бодьо), відомий за серіалом «Останній москаль» Іван Шаран (Мирик) та дебютантка Ірина Гришак (Христя).

За сюжетом фільму двоє батярів, які спершу здаються легковажними гульвісами, несподівано для себе стають опікунами дівчинки-сироти Христі. Це перетворює їх у відповідальних та готових до самопожертв героїв. За словами творців фільму, «Шляхеті волоцюги» – це детективна і драматична історія з батярськими жартами.

PR-менеджер фільму Ольга Мельник наголосила, що стрічка «Шляхетні волоцюги» не є ремейком польського фільму «Włóczęgi» («Бродяги»): «Творці радше надихнулися цим фільмом, але в нас інші персонажі, інша сюжетна лінія. Хоча у фільмі також буде звучати пісня “Tylko we Lwowie”, тільки українською мовою».

Музичний супровід творці стрічки доручили гурту «Брати Гадюкіни», які зіграють також у декількох епізодах.

Петро Ткачишин,

фото та відео автора


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!