У Львові знімають кіно про пригоди двох незрячих друзів

1135 0
Зйомки фільму тривають, і до їх завершення залишилося відзняти найскладнішу сцену – політ головних героїв на парапланах.
Фото: Катерина Москалюк, Марія Стрельцова

Фото: Катерина Москалюк, Марія Стрельцова

У 2021 році Львівський обласний осередок ВГО «Українська спілка інвалідів – УСІ» започаткував новий напрямок роботи – зйомки кіно. Зокрема, йдеться про комедійний фільм тривалістю 30 хвилин про пригоди двох незрячих друзів. До знімального процесу долучилися режисер Андрій Сніцарчук та чимало львівських акторів і артистів (Роман Федоришин, Ярослав Нудик, Світлана Мелеш, Ярослав  Киргач,  Ігор  Данчук,  Марта Кулай, Роман Мартин, Олександр Чешеров тощо).

«У головних ролях – двоє незрячих чоловіків, яких режисер відібрав на кастингу серед осіб з інвалідністю по зору. Варто зауважити, що в кастингу брали участь не лише львівські, а й незрячі з інших областей України.  Перемогу у кастингу здобули львів'янин Михайло Петрів та мукачівець Василь Човбан», – цитує керівницю Ресурсного центру Львівської політехніки Оксану Потимко пресслужба ЛМР.

Читайте також: На Львівщині тривають зйомки кіносеріалу про заборонене кохання

Зйомки фільму тривають, і до їх завершення залишилося відзняти найскладнішу сцену – політ головних героїв на парапланах. Так, очікують сприятливої погоди та оптимального вітру.

«Майбутнім глядачам наперед зауважимо, що цей фільм про незрячих не буде сумним та статичним. Навпаки, незабаром глядачі матимуть нагоду побачити інше   життя людей з інвалідністю по зору – цікаве, насичене, сатиричне, змістовне, азартне, омріяне. Врешті, як у всіх», – додає вона.

Читайте також: Наймасштабніші кінофільми, зйомки яких проходили у Львові. Перелік

До слова, за результатами зйомок першого фільму, де головні герої – тотально незрячі люди, режисер Андрій Сніцарчук має намір продовжити серію пригод двох незрячих друзів.


 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!