В Україні можуть знову відтермінувати штрафи за євробляхи

2897 0
Це буде останнім терміном продовження періоду розмитнення.
ілюстративне фото: Радіо Трек

ілюстративне фото: Радіо Трек

Президент України Володимир Зеленський ініціював законопроєкт, яким пропонує відстрочити штрафи за «євробляхи» до кінця 2019 року. Про це в інтерв'ю Liga.net розповів керівник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.

Читайте також: В Україні набрали чинності закони про «євробляхи». Що це означає

За його словами, власники автомобілів на єврономерах, які планували перереєструвати свій транспорт, вже це зробили. Інші, на його думку, не хочуть, не можуть або не мають документів для розмитнення «євроблях».

Також Владислав Криклій зазначив, що основний сплеск перереєстрацій припав на початок 2019 року і тоді всі, хто бажав отримати українські номери на ввезені з порушеннями авто – зробили це. Навіть якщо проєкт закону підтримають у Раді, то це стане останнім продовженням періоду розмитнення. 

Читайте також: Які найдорожчі та найдешевші євробляхи розмитнили на Львівщині

Нагадаємо, що закон про розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації ухвалили у листопаді торік. До 22 лютого розмитнити машину можна було зі знижкою 50%, а з лютого по 24 травня тривав перехідний період, за який водії ще могли розмитнити авто, але за повною вартістю. На Львівщині за пільговий період розмитнили понад 11 тисяч автомобілів. Штрафи мали запровадити ще з 24 травня. Втім через протести, парламент вирішив відтермінувати штрафування на три місяці.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!