У Львові зустріли учасників «Ігор Нескорених»

762 0
Ветерани продемонстрували найкращий результат за всю історію виступів.
Фото: управління спорту ЛМР

Фото: управління спорту ЛМР

У Львові урочисто зустріли учасників Ігор Нескорених, які повернулися з німецького міста Дюссельдорф. Про це повідомили в управлінні спорту ЛМР.

Україну у Німеччині представляли 25 учасників, які здобули на змаганнях 34 медалі – 12 золотих, 14 срібних та 8 бронзових. Ветерани продемонстрували найкращий результат за всю історію виступів. 

Читайте також: У Львові вперше відбулися Всеукраїнські «Ігри Нескорених». Фото

Львів представляли троє військовослужбовців – Павло Лучків, Володимир Гера та Дмитро Козак. Двоє з них, а саме Павло Лучків та Володимир Гера, повернулися з медалями. Павло Лучків здобув золоту медаль у стрільбі з лука, а Володимир Гера – срібну медаль у штовханні ядра та срібну у метанні диску. Дмитро Козак дійшов до чвертьфіналу змагань з настільного тенісу.

Нагадаємо, що 1 травня 2023 року у Львові відбулися найбільші ветеранські національні змагання «Ігри Нескорених». Участь у них взяли 223 військових  чи ветеранів з 24 областей України.

Для довідки

Invictus Games започатковані в 2014 році принцом Гаррі та вперше були проведені у Лондоні (Великобританія). У них взяли участь близько 300 спортсменів із 13 країн, які воювали разом зі Сполученим Королівством у останніх військових кампаніях. «Ігри Нескорених» 2023 відбудуться у Дюссельдорфі (Німеччина) з 9 по 16 вересня під девізом «ДІМ ДЛЯ ПОВАГИ». Україна долучилася до «Ігор Нескорених» у 2017 році, дебютувавши на змаганнях у Торонто, Канада. Збірну України в 2023 році будуть представляти 24 спортсмени з числа військовослужбовців та ветеранів війни, які отримали травми, захворювання та поранення під час виконання службових обов’язків в зоні бойових дій.

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!