У Львові зведуть багатоквартирний будинок з житлом для захисників

2378 0
Будинок розташовуватиметься у мікрорайоні Під Голоском.
Фото: візуалізація ЛМР

Фото: візуалізація ЛМР

У Львові в районі Під Голоском зведуть багатоквартирний житловий будинок для захисників. Про це повідомила пресслужба Львівської міськради. 

«225 квартир, паркомісць у дворівневому паркінгу передбачено 315, що більше, ніж квартир. Пропонується будинки середньої поверховості від 6 до 9 поверхів на кутах.Тут буде пішохідна зона між кварталами та двір без автомобілів», – зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Відтак, будівництвом займатиметься «Житлово-будівельний кооператив «Преміум Голоско» та «Житлово-будівельний кооператив «Український доброволець». 

Як повідомив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач, таке будівництво дозволить багатьом захисникам отримати своє житло.

«Першочергово це рішення дозволить значній частині військовослужбовців отримати квартири і покращити свої житлові умови. З 225 квартир, які будуть збудовані, 75 буде надано учасникам кооперативів з такими умовами, що на кожного по 40 метрів квадратних і ще 10 метрів квадратних вони зможуть придбати за ціною по 600 дол./м.кв. Це фактично є ціною собівартості. Це важливо», – пояснив він. 

Окрім того, 200 метрів квадратних у будинку перейдуть у власність міста. Там обладнають спортзал, яким зможуть користуватися військові  з цих та сусідніх будинків.

Додамо, що, згідно з аналітичною платформою YouControl, «ЖБК «Преміум Голоско» заснували у Львові у 2019 році. Теперішнім керівником організації є Дмитро Кохан, натомість серед засновників кооперативу – 25 осіб. 

Що ж до «ЖБК «Український доброволець», то його також заснували у 2019 року у Львові, а керівником кооперативу є Дмитро Коляда. 

Нагадаємо, що Виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження для багатоповерхівок, апарт-готелю та громадських будівель. Tvoemisto.tv зібрало перелік нових будівництв, які вже погодили.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!