УГКЦ збудує у Львові молодіжний центр, каплицю та недільну школу на вулиці Пасічній

9087 0
Парафія св. Василія Великого УГКЦ планує будівництво молодіжного релігійного центру разом із каплицею та недільною школою на 80 учнів у районі вул. Пасічної – вул. Зеленої.
Візуалізація із матеріалів з виконкому

Візуалізація із матеріалів з виконкому

У Львові збудують молодіжний центр із каплицею у районі вулиць Пасічної – Зеленої, при парафії св. Василія Великого УГКЦ. Сьогодні, 17 вересня, виконавчий комітет Львівської міської ради видав містобудівні умови та обмеження на нове будівництво у районі вулиці Пасічної-Зеленої.

Читайте також: У храмі Климентія Папи у Львові відремонтують підпірну стінку

«Це буде молодіжний центр з каплицею і спортивними дитячими майданчиками. Майданчик буде використовуватись як громадський простір. Молодіжний центр буде в тильній частині ділянки», – зазначив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев під час засідання.

Йдеться про будівництво молодіжного релігійного центру разом із каплицею та недільною школою на 80 учнів у районі вул. Пасічної – вул. Зеленої. Замовником є релігійна громада Української греко-католицької церкви парафії св. Василія Великого. Вона зареєстрована на вул. Пасічній, 133.

Йдеться про ділянку 0,4000 гектара, яка призначена для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій. За детальним планом вона знаходиться у зоні Г-4 – зона культурних, спортивних та релігійних установ відповідно до детального плану території. За даними із містобудівної документації земля, на якій планують будівництво належить до зони нежитлової та громадської забудови. Її забудують на 13%.

Нагадаємо, минулого тижня, 12 вересня, предстоятель ПЦУ, Митрополит Київський і всієї України Епіфаній освятив хрест під будівництво храму на Сихові. Зведення планують на території церкви святого рівноапостольного князя Володимира, що на проспекті Червоної Калини, 89.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!