У храмі Климентія Папи у Львові відремонтують підпірну стінку

1734 0
Кількість об'єктів, які планували відреставрувати, довелося скоротити через витрати, пов'язані з пандемією.
Джерело: wikimedia.org, автор: Mykola Swarnyk

Джерело: wikimedia.org, автор: Mykola Swarnyk

Цього року у Львові продовжать реставрацію низки храмів, а також у деяких розпочнуть роботи. Через пандемію всі 12 об’єктів, як планували раніше, відреставрувати не вдасться. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила керівниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

Читайте також: У Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла відкриють оновлені фрески

«Храм Святої Анни, наприклад, цього року реставрувати не будуть, оскільки там не є загрозливий стан, який би потребував термінових робіт. А цього року бюджет не буде таким, як очікували, через пандемію, тому кількість об’єктів довелося скоротити», – каже вона.

Продовжують роботи у костелі Єзуїтів (або Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла) на вул. Театральній, 11. Вартість становитиме 6,5 млн грн. Також відремонтують каплицю трьох святих ансамблю Успенської церкви на вул. Руській, 5/7 за 2 млн грн. На вул. Генерала Чупринки, 70 відремонтують підпірну стінку храму Климентія Папи. На це заклали 800 тисяч грн.

Можливо, за словами Лілії Онищенко, ще цього року ремонтуватимуть дзвіницю церкви Покрови Пресвятої Богородиці на вул. Личаківській, 175, на що передбачили 1 млн грн. На всі роботи проводитимуть тендери, окрім тих, що стосуються Костелу Єзуїтів, де їх продовжують. Також на звершення робіт у храмі св. Івана Золотоустого на вул. Лисенка скерують 388 тисяч грн.

Читайте також: Що має побачити кожен львів'янин. Церква святого Климентія папи

Також невеликі суми залишилися для того, аби погасити борги. Зокрема, по 20 тисяч грн передбачили для:

  • храму Пресвятої Богородиці, що на вул. Грушевського, 2
  • Домініканського собору (нині храм Пресвятої Євхаристії, пл. Музейна, 1)
  • Храм священномученика Климентія Шептицького на вул. Кривоноса, 1.

 

Нагадаємо, що на Велику реставрацію Львівщина подала 39 пам'яток. З переліком можна ознайомитися тут.

Ольга Коваль



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!