У Львові звільнили вчительку, яку звинуватили у приниженні школярки

4988 3
Минулого тижня у Львові, у середній загальноосвітній школі №40, на уроці хореографії, вчителька покарала дитину, змусивши її перед класом зняти штанці. Про цей факт у дописі на Facebook повідомила мама дитини, яка теж ходить у цей клас. Для перевірки цього інциденту створили окрему комісію і провели службове розслідування. Як розповіла спеціально для Tvoemisto.tv в.о. начальника управління освіти ЛМР Зоряна Довганик, за результатами розслідування начальнику відділу освіти Залізничного району було рекомендовано притягти вчительку до відповідальності, звільнивши її зі школи.
фото: korysne.ostriv.in.ua, tsn.ua, cleverkids.com.ua

фото: korysne.ostriv.in.ua, tsn.ua, cleverkids.com.ua

Нагадаємо, про прикрий випадок на уроці хореографії у Facebook повідомила  мама дитини, яка теж ходить у цей клас. «9 вересня, 6 день навчання в СЗШ № 40 м. Львова. 1 клас. Урок хореографії. За те, що дитина неправильно робила вправи – покарали. Зняли штани і заставили стояти в трусиках перед всім класом... Завдання додому: принести памперси і скотч...», – повідомила у своєму дописі Оксана Яницька.

Читайте також: Як навчити дитину постояти за себе перед дорослим. Поради психолога

У результаті службового розслідування цей факт підтвердили. «Для того, щоб підтвердити інформацію про неприємний випадок, що трапився у школі №40 міста Львова було створено окрему комісію, що провела службове розслідування. Після кількох днів роботи вона підтвердила, що інцидент описаний у соцмережах справді мав місце. Вчитель хореографії Нестерович Ірина Ярославівна була відсторонена від викладання у школі одразу, після створення комісії, а сьогодні за результатами перевірки начальнику відділу освіти Залізничного району, було рекомендовано притягти вчительку до відповідальності, звільнивши її зі школи. Наразі вчителька хореографії відмовилась підписувати наказ про звільнення і не визнає своєї вини, проте працювати у цій школі вона вже не буде», – засвідчила в.о. начальника управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.

Наразі у школі із дітьми працюють психологи.

Підготувала Наталія Середюк


Читайте також:
17 Вересня, 2015 20:17
Міс Тащовикажете, шановна(-ий) ser. Діти швидше замовчуватимуть такий інцидент, тому що вчитель для них - авторитет, а авторитет не може робити щось неправильне. А ще присутній страх перед дорослим, страх, що таке може повторитися вже з ними, страх, що дорослі не повірять, як оце ви.
Саме через таких як ви й трапляються такі випадки. Тому що діти, замість розповісти дорослим і отримати захист, починають замовчувати такі ситуації, і в результаті вони повторюються знову.
Я навіть можу навести приклад з власного шкільного життя.
У нас був огляд у стоматолога у 5 класі. В кабінеті було 3-є дівчаток, включно зі мною, і пані шкільний стоматолог. Результати огляду записувалися у щоденник. Коли стоматолог оглянула одну дівчинку, виявилося, що та забула щоденник вдома. Після чого ця "пані" почала на неї кричати, дала їй ляпаса і НАПИСАЛА ЇЙ НА ЛОБІ ЧЕРВОНОЮ РУЧКОЮ, які саме зуби їй потрібно лікувати. Дівчина тоді проплакала цілу перерву, намагаючись відтерти з лоба ті написи.
І та "пані" стоматолог досі працює.
Тому що ми всі мовчали, ми всі боялися про це розповісти. А тепер уже пізно кудись скаржитись.
17 Вересня, 2015 17:31
ser Ще не факт, що дійсно вчителька заставила дитину стояти без штанців, адже вона не визнала свою вину, тому є сумніви чи було дійсно так як у фейсбук розповіла мама зовсім іншої дитини. Діти здатні фантазувати, обманювати, прибільшувати. А те що на вчительку тиснули, сумніву не має. Нехай батьки краще виховують своїх дітей, а то у всьму потім винять вчителів.
17 Вересня, 2015 15:59
Львів "Працювати в Цій школі вона вже не буде".... Тобто, працюватиме в іншій???
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!