У Львові з'явилася перша гумова берлінська подушка. Фото

14972 0
Особливістю такого засобу заспокоєння руху є те, що легкові авто пригальмовують, а автобус бере її "між колеса" і не підстрибує. Так само не підстрибує двоколісний транспорт.
Фото: ГО "Зручне місто"

Фото: ГО "Зручне місто"

У Львові з'явилася перша гумова берлінська подушка на вулиці Інструментальній, у напрямку до школи №81. Її встановила Шевченківська района адміністрація. Про це повідомили у ГО «Зручне місто».

Також міська комісія з безпеки дорожнього руху підтримала звернення цієї ГО про встановлення берлінської подушки на вулиці Лінкольна, 1-3, де авто збило двох дітей на переході.

«Особливістю такого засобу заспокоєння руху є те, що легкові авто пригальмовують, а автобус бере її "між колеса" і не підстрибує. Так само не підстрибує двоколісний транспорт. Таким чином, берлінська подушка значно краща за лежачих поліцейських», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що берлінська подушка (англ. speed cushion) – це засіб зниження швидкості руху приватних авто. Складається з декількох штучних нерівностей, що розташовані посеред проїжджої частини з проміжками між ними. Ширина цих елементів є такою, що приватні авто змушені пригальмовувати і виїжджати на підвищення однією стороною. В той же час, спецтехніка та автобуси, що мають більш широку колісну базу просто пропускають цю нерівність між колесами, що не впливає на їх рух. Також таку штучну нерівність без зупинки можуть об’їжджати двоколісні транспортні засоби.

Фото: ГО «Зручне місто»

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!