У Львові з’явиться ще один громадський простір: деталі

3323 0
Цього року у нашому місті планують облаштувати кілька громадських просторів. Один із них – у сквері на перетині вулиць Петлюри та Садової. У спеціальному коментарі для Tvoemisto.tv начальник відділу комунального господарства Залізничної райадміністрації Святослав Костяк розповів, на якій стадії нині роботи та чому доводиться позбуватися дерев у сквері.

За словами Святослава Костяка, нині у сквері проводять підготовчі роботи, аби розпочати класти покриття. Раніше тут була стара потріскана плитка, яка створювала для мешканців чимало незручностей. Невдовзі всю її (а це 840 квадратних метрів) замінять на нову.

Окрім того, після обстеження насаджень комунальники отримали дозвіл на зняття кількох дерев. «Сьогодні зрізали три хворі дерева, одне з яких було вже зовсім сухе. На прохання мешканців, два інші клени, які також мали зрізати, вирішили не чіпати. Хоча ці дерева також є хворими», – розповів Святослав Костяк

Читайте також: Які громадські простори у Львові облаштують в 2015 році. Перелік

Невдовзі у сквері облаштують освітлення, висадять газони, поставлять лавки для відпочинку, відновлять скульптуру «Жінка, яка годує голубів», тут не буде МАФів. Раніше планували висаджувати у цьому сквері нові дерева, однак, поки мешканці не дають зрізати старі, це буде проблематично, – зазначає Святослав Костяк.

За його словами, спочатку передбачалося витратити на роботи 200 тисяч гривень, але минулого місяця виділили приблизно 260 тисяч додаткових коштів. Якщо будуть нормальні погодні умови, то роботи завершать до кінця вересня.

Зараз сквер виглядає ось так:

Розмовляла Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!